Kia Sorento: Stort og smått fra Kia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Stort og smått fra Kia
Kia har med seg to nyheter til Frankfurt neste uke – en ansiktsløftet SUV og en oppjazzet småbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Storebror blant Kias SUV-er, Sorento, får en midtlivs oppdatering.

Bilen selges både som syvseters personbil og som varebil med to seter, og når vi ser på registreringstallene for de siste to årene er det varebilen som har vært mest populær.

Men interessen for Sorento er uansett beskjeden, i hele 2016 ble det ifølge OFV registrert 36 personbiler og 58 varebiler.

Modellen som vises i Frankfurt kommer i salg mot slutten av 2017, mens varebilen kommer til Norge mot slutten av første kvartal 2018.

Sorento byr på et oppdatert eksteriør og interiør, og nyeste versjon av sikkerhetsfunksjoner og infosystemer. Samtidig introduseres en GT Line-versjon, og en ny 8-trinns girkasse for versjonen med 2,2-liters dieselmotor.

Sorentos eksteriør har vært gjenstand for flere grep for å få bilen til å fremstå som ny og fresh. Interiøret er utstyrt med nytt ratt og nye instrumenter, og klimakontrollen blir nå levert med LCD-skjerm.

Oppgraderte Sorento blir den første SUV-en som utstyres med Kias nye 8-trinns girkasse, som erstatter automaten med seks trinn i dagens modell. Girkassen kommer i kombinasjon med dieselmotoren på 2,2 liter.

De som ønsker foretrekker manuell giring tilbys som i dag en 6-trinns kasse.

Liten og kjapp
I tillegg til stor SUV lanserer Kia en spesialutgave av minstemann i familien – Kia Picanto X-Line. Kia omtaler spesialutgaven som en crossover, og forklarer i sin pressemelding:

«Kia tilfører sin minste bil gener fra de større crossover- og SUV-modellene Sportage og Sorento, og gir Picanto X-Line nye funksjonelle detaljer og løsninger. Blant annet høyere bakkeklaring, som nå er 156 millimeter, spenstige kontrastfarger og den nye bensinmotoren T-GDI på 1 liter som gir den tøffeste og kraftigste Picanto så langt.»

Turbo bensinmotoren som før kun var tilgjengelig for Cee´d og Rio leveres nå for første gang i Picanto. 100 hestekrefter står til disposisjon, dreiemomentet på 172 Nm inntreffer allerede ved 1.500 omdreininger – det gir en akselerasjon til 100 km/t på 10,1 sekunder.

Forbruket etter NEDC-normen og kombinert kjøring er oppgitt til 0,45 l/mil, CO2-utslippet er på 104 g/km. Den samme motoren vil også bli tilgjengelig i Picanto GT-Line.

Picanto er tredje mest solgte modell i segmentet OFV definerer som Mini-biler. Foran seg på listen har den to elbiler, VW e-Up og Peugeot iOn

Picanto X-Line kommer i salg i Norge fra første kvartal 2018, og leveres med Kias unike garanti på 7 år eller 150.000 kilometer.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: