Seat : Seat tilbake til Norge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Seat tilbake til Norge
Volkswagen-importør Harald A. Møller satser på nytt på Seat i Norge. Dette er det vi vet så langt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Seat skal igjen bli å finne hos forhandlere i Norge – eller, det vil si, Seat skal igjen bli å få kjøpt gjennom offisiell norsk import.

For når Harald A. Møller, som i dag importerer Volkswagen, Audi og Skoda, igjen skal begynne import av det spanske bilmerket kan det fort hende at nettsalg blir den foretrukne salgskanalen.

I en pressemelding sier importøren at de sammen med Seat vil teste ut nye direktekanaler for distribusjon, både on- og offline.

Hva betyr det? Det kan bety salg over internett, noe importøren allerede har «beta-testet» i liten skala; og det kan bety utsalgspunkter på utradisjonelle steder, som kjøpesenter og lignende, uten et stort showroom i tilknytning.

For eksempel.

- En leken og ungdommelig merkevare som Seat åpner for at man ikke behøver å forholde seg strengt til bransjens tradisjonelle forretningsmodeller, sier administrerende direktør i Harald A. Møller, Ulf Tore Hekneby.

- Vi kommer til å gjøre ting på en helt ny måte, sier Hekneby.

Lite detaljer - enda
Foreløpig vil ikke Hekneby avsløre for mye om den kommende Seat-virksomheten, men sier at mer info vil komme i forbindelse med årets bilmesse i Frankfurt. Pressedagene er 12. og 13. september.

- Vårt hovedfokus nå er å bygge opp en slagkraftig Seat-organisasjon. Inntil videre er det derfor ikke naturlig å dele mer konkret informasjon om planene vi jobber med.

Sist Møller importerte Seat var i 2005, men salget gikk trått. Modellutvalget var ikke spesielt godt tilpasset Norge, og selv om Seat solgte nok biler til at det gikk rundt på andre halvdel av 90-tallet (1998 var merkets beste år, med 1268 solgte personbiler), stupte salget brått fra årtusenskiftet.

- Det har skjedd mye spennende med Seat siden sist vi sto for importen av merket, sier Hekneby.

- Produktporteføljen fremstår svært attraktiv for det norske markedet, sier han.

Modellutvalget til Seat består i dag for det meste av små- og kompaktbiler, inkludert den ganske ferske SUV-en Ateca og den helt nylanserte crossoveren Arona. Flerbruksbilen Alhambra, som i praksis er en Volkswagen Sharan med S-logo i grillen, er eneste storbil.

Les om Arona her: - Hvor lenge skal Seat være ikke-eksisterende på det norske markedet?

Alle Seat-modellene bygges på kjente Volkswagen-plattformer, men ingen biler tilbys foreløpig som el- eller hybrid-utgave.

I medvind
Men kanskje er tiden moden for Seats relansering i Norge. Den nye SUV-satsingen i Ateca og Arona har gitt Seat nye bein å stå på i Europa, og nordmenn er SUV-hungrige folk. Ateca kan sågar leveres med firehjulsdrift – det er det ikke alle i klassen som kan skilte med. Det samme gjelder Leon, en bil i Golf-klassen.

- Merket og fabrikken har medvind og vi leker med alle de spennende mulighetene Seat nå åpner for oss, sier Hekneby.

Den nye given i Seat sentralt har også vår egen Jon Winding-Sørensen bitt seg merke i:

-  Endelig har Seat fått sine "egne" designtopper, og er ikke avspist av VW-Gruppens karriere-designere som bare er på en uinteressert rotasjon.  Med Alejandro Mesonero som designsjef og Jaume Sala ser jeg frem til at Seat får ro til å skape sitt eget, spesielle uttrykk igjen, sier han.

- De er allerede på god vei.

PS: Du har kanskje sett at Seat har figurert jevnlig på BilNorge de siste årene? Det har ikke minst sammenheng med prestasjonene til Fredrikstad-gutten Stian Paulsen, som i flere sesonger nå har kjørt Seat Leon i Seat Leon Eurocup og TCR-serien. Kanskje kan Seats sportslige image være til hans hjelp med offisiell Norges-import?

Seat 600 - bilen som "fikk Spania på fire hjul":

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: