BMW : Første banetest for M8 GTE - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Første banetest for M8 GTE
BMW har vært på Lausitzring og foretatt sin første test av M8 GTE – bilen som skal ta dem tilbake til Le Mans i 2018.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

BMW tar steget opp i en høyere divisjon når de lanserer sin nye 8-serie neste år. Vi møtte en konseptbil på Villa d’Este som gir klare signaler om hva vi har i vente, og vi har allerede vist bilder av en kamuflert M8 som paraderte under 24-timersløppet på Le Mans

Men her kommer de første bildene av en bil jeg er meget spent på – BMW M8 GTE. BMW skal nemlig tilbake i GT-racing fra neste år, og det er bilen for dette formålet de nå har vært ute og testet på bane for første gang.

Nå er det ikke slik at de begynner helt på scratch hver gang de bygger en ny racerbil, mye kan nok overføres fra dagens M6 GT3 som har en del gode resultater å oppvise.

Norske Christian Krognes er vel eneste nordmann som kjenner denne bilen ut og inn. Han har kjørt fast for Walkenhorst Racing i langdistansecupen på Nürburgring de siste årene, og fra i år deltar han også i den tøffe Blancpain GT-serien som kjøres på ulike baner Europa rundt.

Under den første testen av M8 GTE på Lausitzring var det den rutinerte fabrikkføreren Martyn Tomczyk og DTM-fører Maxine Martin som fikk prøve seg. Og selvsagt var BMW Motorsport-direktør Jens Marquardt på plass.

(artikkelen fortsetter)

Planene for M8 GTE er deltagelse i FIA WEC (World Endurance Championship) og IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) – det amerikanske motstykket i 2018.

Debuten skal skje i 24-timersløpet på Daytona i januar, og det absolutte høydepunktet blir 24-timersløpet på Le Mans i juni 2018. Men innen sesongstart skal bilen gjennom en rekke tester på baner i Europa og USA for å være best mulig forberedt.

Og kanskje får vi se en norsk fører i en slik bil neste år – Krogness har oppvist meget gode resultater og gjerne føreren som setter beste tider i kvalifiseringer og løp på Nürburgring.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: