Porsche : Dobbeltseier på Spa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Dobbeltseier på Spa
Dennis Olsen fikk maksimal uttelling med to seire i Porsche Supercup på Spa denne helgen. Nå kan han vinne serien i sin debutsesong.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det så ikke så bra ut på fredagens frie trening. Dennis slet med tekniske problemer og var flere ganger innom depotet før bilen rett og slett stoppet helt ute på banen. Langt fra optimal oppladning for Dennis som sårt trengte trening på den belgiske Formel 1-banen.

Men teknikerne på teamet fant problemet, og på lørdagens kvalifisering satte Dennis de to raskeste rundetidene slik at han endte opp med pole position i begge løp. Hans argeste motstander i Porsche Supercup, Michael Ammermüller fikk startspor tre i begge løpene.

Dermed hadde Dennis det beste utgangspunkt han kunne håpe på foran helgens to løp.

Han gjorde jobben sin lørdag kveld, selv om han var hardt presset gjennom de første rundene. Dennis kjørte inn til seier foran Mattia Drudi mens Ammermüller ble nummer tre. Dermed knep Dennis fire poeng inn på cuplederen.

– Denne seieren kjennes deilig. Det er første gang jeg har kjørt Porsche her på tørr asfalt, så de første rundene måtte jeg lære meg bremsepunktene. Det må ha fungert greit, for ellers hadde jeg ikke stått øverst på seierspallen, sa Dennis med et smil etter lørdagens løp.

I søndagens løp gjorde Dennis igjen sakene sine helt perfekt. Han fikk en meget bra start og opparbeidet seg raskt en luke til Nick Yelloly og Michael Ammermüller.

En krasj på første runde medførte at Safety Car kom på banen og samlet feltet, men Dennis fikk en feilfri restart og var suveren i front av det store feltet hvor hele 31 biler sto på startstreken.

På runde syv var Roar Lindland involvert i en krasj som medførte nye runder bak Safety Car, men da feltet ble sluppet for de to siste rundene med racing, var Dennis igjen suveren i teten.

På nest siste runde klarte Ammermüller å ta seg forbi Nick Yelloly og avansere til andreplass slik at Dennis kun knep to ekstra poeng i cupen.

Dermed skiller det åtte poeng i favør Ammermüller idet tre løp gjenstår i Porsche Supercup. Det første av disse kjøres allerede neste helg på Monza – en annen av Dennis’ favorittbaner.

Selv om Dennis skulle vinne de tre siste løpene er han avhengig av at Ammermüller blir nummer tre eller dårligere i minst ett av løpene. Det blir spennende å følge innspurten på sesongen.

- Det blir tøft å vinne sammenlagt, men jeg har absolutt tro på at det er mulig fortsatt. Med resultatene denne helgen setter vi ekstra press på Ammermüller inn mot de siste løpene, og det kan være en fordel, sier Dennis.

I Carrerea Cup Deutschland har Dennis en ledelse på 31 poeng til Nick Yelloly når det gjenstår seks løp fordelt på tre helger. Det første av disse kjøres andre helgen i september på Nürburgring, så Dennis har tett program i ukene fremover.

Sjekk alt vi har skrevet om den norske Porsche-føreren på www.bilnorge.no/dennisolsen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: