Toyota : En forsmak på ny Supra - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
En forsmak på ny Supra
Det kan da ikke være annet enn en forsmak på neste generasjon Supra når Toyota skal avduke et konsept på den kommende Genève-utstillingen?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

«På bilutstillingen i Genève vil Toyota vise frem et racing-konsept som hinter om retur for et av merkets mest ikoniske sportsbiler.» Det er den knappe meldingen vi får fra Toyota Norge i dag.

Men vi er ikke i tvil om at dette dreier seg om en ny generasjon av deres legendariske sportsbil, Supra.

Vi har fått mange hint om at en slik bil er under utvikling. Første gang for fire år siden gjennom FT-1 Concept som sto utstilt i Detroit. Like ekstrem som denne blir nok ikke produksjonsutgaven, men elementer som «double bubble» taket blir med videre.

Videre vet vi at den skal bygges på en plattform som er utviklet i samarbeid med BMW og som også danner grunnlag for nye Z4 som kommer på markedet til høsten

Ergo: frontmontert motor og drift på bakhjulene.

Nå har Toyota lekte med Gazoo-navnet på noen av sine mest ekstreme biler, et navn de også benytter i forbindelse med rally og racing.

Men vi får håper de ikke faller for fristelsen til å kalle den Supra GRMN (for Gazoo Racing Master of Nurburgring) – det lyder en smule platt i alle fall i mine ører.

Selv om det er et racing-konsept Toyota skal vise i Genève, vil den gi klare hint om hvordan den endelige produksjonsutgaven vil se ut.

Den får vi kanskje se i aksjon allerede i mai – Toyota er nemlig påmeldt til 24-timersløpet på Nordsløyfa der de har lange tradisjoner for å teste ut kommende produksjonsmodeller. Gjerne med sjefen selv bak rattet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: