Skoda Octavia: Her er neste Octavia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Her er neste Octavia
SPIONBILDER: Skoda har nylig lansert ny elbil og ansiktsløftet Superb. Men disse kommer ikke i nærheten av Octavia når det gjelder popularitet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Octavia har i årevis vært Skodas bestselger i Norge, og sist vi summerte fra OFV-statistikken var det solgt nær 100.000 av dem som nye i Norge

Hittil i år er den Skodas suverent mest solgte modell, og ikke nok med det – den er faktisk nummer 13 på totalstatistikken over personbiler hittil i år. Det er unikt i et marked som domineres av elbiler og hybrider, med og uten plugg.

Nesten 80 prosent av Octaviaene har dieselmotor og 99,9 prosent av dem er stasjonsvogn. Det er kun registrert én ny kombikupe i hele år.

Nå er modellen snart klar for sitt tredje generasjonsskifte etter at Volkswagen tok over Skoda. Dagens modell kom i 2013, den neste blir en 2020-modell.

Ved første øyekast ser bilen nærmest umaskert ut, men her har Skoda vært smarte. I stedet for den psykedeliske kamuflasjen som normalt benyttes har de brukt folie i bilens farge. Men under denne har de lagt pukler og utvekster for å forvirre oss.

Likevel viser disse ferske spionbildene fra områdene ved Nürburgring en del detaljer fra den kommende modellen. Frontfangeren blir for eksempel ganske lik den som sitter på den ansiktsløftede Superben vi møtte forrige uke

Selv om den tilhører kompaktklassen, det såkalte C-segmentet, har Octavia vært nesten like rommelig som mange av bilene i D-segmentet. Mye tyder på at neste generasjon følger tradisjonen og blir enda litt større enn dagens modell.

Octavia bygges på VW-gruppens MQB-plattform, så det er naturlig at den følger Golf, Seat Leon og Audi A3 som alle står foran et generasjonsskifte.

Bensinmotorer på 1,0, 1,5 og 2,0 liter blir tilgjengelige sammen med dieselvarianter på 1,6 og 2,0 liter. Og så er det sannsynlig at det også kommer plug-in hybride varianter nå som Superb har gått opp løypa.

Vi vet også at neste Golf kommer med to ladbare varianter som forventes å bli bestselgerne i Norge. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: