Volkswagen Golf: Her er neste generasjon Golf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Her er neste generasjon Golf
SPIONBILDER: Her er en nesten avkledd prototyp av åttende generasjon Golf. Om et snaut år skal den være på veien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Opprinnelig skulle Golf VIII lanseres mot slutten av 2019, men Volkswagen har valgt å utsette den til første kvartal neste år. Månedsskiftet februar / mars 2020 er den foreløpig siste informasjon vi har fått fra importøren.

Det er ikke vanskelig å se at bilen på bildene er en Golf, selv om den altså representerer nok et generasjonsskifte. Den mest markante forskjellen er de nye, smale frontlyktene med en fordypning ytterst på hjørnene.

Her er det ikke plass til verken halogen eller xenon pærer, men det spiller jo ingen rolle siden alle Golf-modeller siden 2017 har hatt LED som standard.

I profil ser vi at Golf generasjon 8 har en unaturlig lang nese, mens overhenget i hekken er vesentlig kortere. Forklaringen på fronten er at modellen skal leve i mange år, og derfor er klargjort for ny, autonom kjøreteknologi i fremtiden.

Bilen skal bygges en oppgradert versjon av MQB-plattformen som ligger under de fleste av konsernets modeller med for- (og fire-) hjulsdrift.

Den mest populære utgaven i Norge, e-Golf, vil ikke lenger eksistere etter generasjonsskiftet. I stedet kommer ID-familien med en serie nye elbiler – den første med det VW beskriver som utvendige mål omtrent som en Golf og innvendig plass som i en Passat

Til nye Golf vil Volkswagen tilby et utvalg 3- og 4-sylindrede bensinmotorer på 1,0 og 1,5 liter, trolig med mild hybridteknologi for å holde forbruket lavest mulig.

Diesel vil fortsatt tilbys i de markeder som etterspør dette, en ny motor med slagvolum på rundt 1,5 liter skal være under utvikling.  

Det kommer også to ladbare hybrid-versjoner, og disse vil trolig toppe salgsstatistikken i Norge.

Ifølge OFV er 9 av 10 nye Golfer registrert hittil i år elbiler, så det spørs hvordan interessen for neste generasjon blir når ikke lenger elbil står på programmet. Går det som politikerne planlegger skal jo alt nybilsalg være elbiler i 2025.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: