777 Hypercar prototype/Credits 777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar

Eksklusiv racer

Leketøy fra Italia

7-tallet er sprengfullt av symbolikk. Hva i all verden ville Andrea Levy at navnet skulle bety da han døpte sitt nye bane-leketøy for 777?

Publisert Sist oppdatert

Jeg nekter å tro at han ville ha oss til å tenke Boeing.

Et spor kan være at han har bestemt at dette kjøretøyet bare skal bygges i 7 eksemplarer og koste 7 millioner euro, men i hodet mitt blir det bare 77.

Hvor finner han den siste syveren?

Kanskje ikke klodens viktigste spørsmål i dag. Kanskje ikke klodens viktigste fremskritt innen det automobile heller, nå du tenker etter.

En nykonstruksjon der vanvittig mye kunnskap og erfaring er lagt inn i et produkt som syv herrer skal boltre seg med rundt en eller annen bane med større G-påvirkning enn naboen i Monaco oppnår. Han som ikke er kommet lenger enn til bare å kjøre F1 Clienti med den gamle bilen til Kimi Räikkönen eller Felipe Massa.

(Jeg vet hva jeg hadde foretrukket, selv om jeg også vet at jeg hadde ikke greid å smyge meg ned i noen av dem lenger).

Om Andrea Levy er i F1 Clienti-klassen vet jeg ikke, jeg tror imidlertid ikke han er kommet lenger enn til en 488. Men jeg vet at han har ganske gedigen bildilla og har en samling som ikke er helt snau og at han satt et og annet spor etter seg.

Det jeg i sin tid merket var at han dro i gang et par årganger med Valentino-parken i Torino fylt opp av det beste på fire hjul fra den byen. Det var morsomme premierer der, det var nydelige mimre-biler, og det var mengder av folk. Fra hardcore bilpornografer til familier som egentlig bare koste seg.

Pluss nydelig vær de gangene jeg var der.

Men nå har han flyttet tyngdepunktet til Monza. Det var der han presenterte den nye bilen for noen dager siden. Alle syv biler skal bo i et eget pensjonat på Monza-banen, og det er først og fremst hit eierne kan komme og boltre seg uten at noen andre blander seg opp i det.

Både Levy og kundene kommer til å bli veldig skuffet dersom ikke bilen klarer å gjøre banen på 1.33. Det er det de har simulert på skjermen. 12 sekunder bak en Formel 1 bil, men på høyde med en LMP1 bil.

Det skal man få til med en Le Mans utseende bil, designet av Umberto Palermo, som har gjort underlige ting før.

Men konstruktøren har aldri gjort underlig. Fra Miura og Stratos til dagens Stradale har bilene vært på grensen til geniale. At 777 kommer fra kontoret til Giampaolo Dallara høres trygt ut.

900 kg tomvekt er oppsiktsvekkende bra – jeg går ut fra at den møter noen sikkerhetskrav, selv om vi aldri kommer til å se en av dem i EuroNCAP. 2100 kg marktrykk ved 370 km/t er også en interessant verdi, særlig hvis resten stemmer. Og er sannsynligvis takken for at Dallara har sin egen, avanserte vindtunnel.

Til å drive dette har Gibson bygget en turbofri V8 motor på 4,5 liter med 730 hester ved 9000 omdreininger.

I disse dager med de siste bensinmotorene fra Cosworth til Gordon Murray og Aston Martin, der ingen surrer saktere enn 12.000, er 9000 omdreininger kanskje litt skuffende, men det burde gi grom lyd.

Vi har forresten møtt Gibson tidligere også. Den gang danske Zenvo forsøkte seg på Le Mans sammen med Rebellion. Nå skal forresten motoren gå utelukkende på syntetisk bensin.

Det kan imidlertid ikke være tvil om at motoren kommer til å sørge for at det går fort nok. 3,5-4 g sidelengs krever ikke bare gode dekk og opphengning, men også litt fart for å utfordre konstruksjonen.

Bilen er selvfølgelig state-of-the-art i materialer og med komponenter fra en rekke velkjente partnere.

Før den første kunden får bilen sin i 2026, har han allerede fått to store pakker på døren.

Den ene inneholder spesialbygde treningsmaskiner som først og fremst skal hjelpe pasienten til å bygge opp nakke-muskulaturen.

Begynner han til nyttår har han litt over tre år på seg, det burde kunne gå det. Sju mill. er sikkert en god motivasjon.

Den andre pakken inneholder en simulator, bygget hos Dallara, som gjengir de typiske 777 reaksjonene når du er ute og kjører. Foreløpig på skjermen.

I tillegg blir du invitert til å kjøre de proffe Dallara simulatorene, enten på Dallara-fabrikken eller på Indianapolis-banen som vanligvis benyttes av F1-førere eller folk fra IndyCar.

Mye moro for sju mill! Eller er det egentlig?

777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
777 Hypercar
Powered by Labrador CMS