Lamborghini utdatert : Lambo møter Grev Dracula - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
Lambo møter Grev Dracula
Lamborghini har de rette instinktene – de ønsker å vekke mulige kunders kjørelyst. Biler som bare er parkert i en lekker brosjyre er ikke noe for dem.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Når man får bilder som dette er det klart det begynner å klø i gassfoten. Og for meg begynner det å klø i reisehodet igjen. For jeg MÅ ikke ha en Huracan for å glede meg over veier som dette.

Pussig hvordan verden er organisert. Ikke før hadde jeg nevnt den uventede bilsamlingen til Ion Tiriac i Otopeni da jeg snakket om Rolls-Royce Phantom IV (jeg glemte å nevne at han faktisk har en til i samlingen – verdensrekord i Phantom Fire på en hånd!) før denne Lambo-meldingen minnet meg om Transfãgãrãșan.

Offisielt er den kjent som Riksvei 7, eller DN7C, i Romania – en strekning svært mange er enige om er den beste kjøreveien i verden.

Top Gear folka er blant dem – hr. Clarkson sa «...nei, det er ikke Stelvio allikevel, det er denne...»

Selv sier jeg at ikke før du er i stand til å skrive Transfãgãrãșan korrekt, er du i stand til å håndtere denne 90 km lange stekningen – her gjelder det nemlig å holde tunga rett i munnen.

Jeg har ikke sett noen forsøke å telle alle hårnålene, men den tar deg i hvert fall opp til litt over 2000 meter og du har stup på 1000 meter rett ned.

Det tok fire år og seks millioner kg dynamitt å bygge den. Offisielt gikk det med «bare» 40 liv – sannsynligvis var det flere hundre.

For Nicolae Ceaucesco SKULLE ha denne veien – den er kalt Ceaucescos Folly – for å kunne rykke ut kjapt dersom russerne viste samme invasjonslyst som de hadde hatt i Tsjekkoslovakia i 1968.

(saken fortsetter)

I dag er Transfãgãrãșan en turistmagnet, ikke minst fordi du finner Poenari-slottet ved sydenden av veien – det var der Vlad Tepes bodde, fyrsten som ble Grev Dracula i Bram Strokers grøsser.

Og det var her de seks utsendte ble utsatt for masse natur og strålende kjøreopplevelser, og de møtte både sauer og en bjørn og et vaskeekte Transylvansk bryllup.

Men husk – hvis du plutselig har fått et sterkt behov for å gjøre denne Trollstigen-ganger-50, så må du rappe deg. Det er ikke sjelden snøen kommer så tidlig at veien stenger allerede i september. Og da må du vente til april før neste sjans.

Og, når du allikevel er der, stikk innom samlingen til Tiriac. Den ligger i gangavstand fra flyplassen i Bukarest. 

Se de fantastiske bildene under videoen fra Top Gear:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: