Peugeot 508: Muskuløs 508 fra Peugeot Sport - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Muskuløs 508 fra Peugeot Sport
Typisk konsept som aldri blir realisert, tenkte nok de fleste da denne dukket opp på bilmessen i Genève i 2019. Nå er den en realitet, og den kommer til Norge neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

508 Peugeot Sport Engineered, PSE, ble vist på bilutstillingen i Genève i 2019. Ikke uventet skapte stor interesse, og det ble raskt besluttet at akkurat konseptbilen skulle gå i produksjon.

Peugeot Sport har en lang tradisjon med motorsport og kan notere seg en rekke titler fra WRC, Dakar, Pikes Peak og WEC. Dette er har blant annet resultert i konseptbiler tidligere som for eks. 308 R Hybrid fra 2015 med totalt 500 hestekrefter og 720 Newtonmeter

508 Peugeot Sport Engineered er den kraftigste produksjonsbilen fra Peugeot til nå. Samlet motoreffekt er 360 hestekrefter og maks dreiemoment er 520 Newtonmeter.

Slike ytelser resulterer i sportslige egenskaper, og bilen gjør 0 til 100 på 5,2 sekunder. Den elektriske rekkevidden er oppgitt til 42 kilometer og elmotoren henger med opptil 190 km/t.

Den spesielle 508-utgaven har tre motorer, en bensinmotor på 200 hk, samt elmotorer på for- og bakaksel med henholdsvis 110 og 113 hk. Dette gir også bilen firehjulsdrift.

For å sikre maksimal kjøreglede har bensinmotoren turbo og 8-trinns automatgir! Bagasjerom og innvendig plass generelt er uberørt av hybridløsningen, og spesialutgaven leveres som både sedan og stasjonsvogn.

– Vi tror en ladbar firehjulstrekker i denne klassen har et entusiastisk publikum og at modellen vil tiltrekke seg en del kjøreglade kunder som også vil kjøre utslippsfritt når det passer. Denne bilen vil levere på både kjøreglede og miljøansvar, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Det er gjort justeringer for å gi den rette følelsen på veien. Man kan velge mellom tre ulike innstillinger på støtdemperne (comfort/hybrid/sport), setene er plassert lavere, sporvidden er økt med 24 mm foran og 12 mm bak.

Bilen er 4 mm lavere enn en vanlig 508 og den har ekstra kraftige bremser. Dekkdimensjonen er solide 245/35-20.

Batteriet har en kapasitet på 11,8 kWt som altså gir en ren elektrisk rekkevidde på inntil 42 kilometer – forutsatt at man ikke er for brutal med gasspedalen.

508 Peugeot Sport Engineered kommer med en rekke stylingelementer og «kryptonitt»-fargen går igjen på flere detaljer. Den kommer i tre eksteriørfarger, selenium grå, hvit perlemor og sort perle.

Bilen er på markedet i Norge fra mars 2021.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: