Porsche 911: Safari-Porsche under utvikling - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Safari-Porsche under utvikling
SPIONBILDER: Det fins tydeligvis ingen grenser for hvor mange varianter Porsche kan utvikle basert på 911. Denne kan ta deg langt ut på viddene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

I dag tilbyr Porsche sin 911 i tre karosseriformer, som Coupé, Cabriolet og Targa. Disse leveres så med ulike motoriseringer, med drift på to eller fire og som rendyrkede racerbiler du bare kan glemme å få skilter på.

Men bilen som her er avbildet tar vel kaka? Selv om Porsche ikke har bekreftet modellen offisielt, ser det nå ut som de skal realisere et konsept utviklet i 2012 med betegnelse 911 Vision Safari

Den gang var bilen basert på 991-generasjonen – nå er det selvsagt den nye 992-generasjonen som ligger i bunnen. Forøvrig er oppskriften den samme:

Man løfter karosseriet, bredder ut skjermbuene, monterer dekk med høyere profil og kraftige mønster og legger til litt ekstra beskyttelse hist og pist.

Dette er langt fra ukjent territorium for Porsche. De lanserte sin 911 SC Safari i 1978 og bygget en trio med 911-baserte 953 rallybiler for Dakar Rally 1984 som de gikk seirende ut av.

Dette er selvsagt attraktive biler som samlere verden rundt ønsker å legge hendene på, koste hva det koste vil, noe som har fristet Porsche-spesialister til å bygge sine egne varianter basert på tilårskomne 911-er.

Du husker kanskje Singers spesialutgave som vi omtalte i våres

Nå ser det ut som Porsche selv vi ha en del av dette attraktive markedet ved å tilby sin egen 911 Safari.

I tillegg til samlere verden rundt kan en slik modell være interessant for markeder som Kina og Russland hvor veiene kan være lite egnet for sportsbil med liten bakkeklaring når man beveger seg ut av tettbygde strøk – en av grunnene til at muskuløse crossovere er pop her.

Bilen har vært ute og testet en stund nå, så kanskje vi får mer konkret informasjon fra Porsche om hva planene går ut på neste år. Noen volumselger blir det neppe, men noen hundre eksemplarer får garantert bein å gå på.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: