Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9
Xpeng G9

På vei mot Norge:

Stor SUV fra Xpeng lansert i Kina

Xpeng har i dag lansert sin nye G9 med på hjemmemarkedet. De første bilene er allerede på vei mot Norge.

Publisert Sist oppdatert

I Norge er Xpeng i dag representert med to modeller, kompakt-SUV-en G3i som nettopp er kommet i oppdatert versjon og sedanen P7. I Kina har de i tillegg en mindre sedan med betegnelse P5.

G9 blir det nye flaggskipet til den kinesiske produsenten, og ifølge PR-sjef Knut Arne Marcussen i Xpeng Motors Norge har mange nordmenn allerede meldt sin interesse.

Bilen har en lengde på 489 cm som kombinert med en akselavstand på nesten tre meter skal gi god innvendig plass og komfort for fem voksne.

I den kinesiske presentasjonen ble den superraske ladetiden fremhevet, og der er Xpeng i ferd med å bygge ut et omfattende nettverk av lynladere i alle større byer. De antyder strøm nok til 200 kilometer i løpet av fem minutter.

De to motorene har en samlet effekt på 405 kW (550 hk) mens maks dreiemoment er på 717 Nm. Vi loves null til hundre på tre sekunder.

Marcussen understreker at spesifikasjonene som presenteres i den kinesiske lanseringen kun gjelder for hjemmemarkedet, men han lover flere detaljer i en nært forestående norsk lansering.

Du kan se hele den kinesiske lanseringen på Facebook her - med engelsk tolk.

Powered by Labrador CMS