Asfaltkrigere klare i depotet

Asfaltkrigerne:

Nytt verktøy mot ungdomskriminalitet

Asfaltkrigerne er et nytt initiativ som skal hjelpe vanskeligstilt ungdom å komme på rett kjøl.

Publisert

Ungdomskriminaliteten har vært sterkt oppadgående de siste årene. Bare i 2023 ble det påtaleavgjort 21.800 straffbare forhold begått av barn og unge under 18 år – en økning åpå 28 prosent sammenlignet med 2022. Og barn under 15 år står for 36 prosent av forholdene.

Som et nytt tiltak etableres nå motorklubben Asfaltkrigerne som skal drive med ungdomsarbeid gjennom motorsport, e-sim og andre aktiviteter, i tillegg være en motorklubb for aktive bilsportutøvere. Klubben er underlagt KNA – Kongelig Norsk Automobilklub og i samarbeid med Norges Bilsportforbund.

Gulrot

Asfaltkrigerne skal utvikle talenter og rekruttere til bilsport, men også sette søkelys på utdannelse og arbeid. Prosjektet skal være en «belønning» for de ungdommene som klarer seg best gjennom det forebyggende ungdomsprogrammet til klubbens samarbeidspartnere.

En av partnerne er Skamløst Nettverk AS som har hatt godt over 200 ungdommer gjennom sitt program. Rundt 80 prosent av disse har kuttet med sitt tidligere miljø og fått et bedre liv, takket være dette programmet.

Ledere med tung bagasje

Sentrale personer i konseptet er Christian René Wold og André Bjerkøe.

Christian er tidligere kriminell, og et godt eksempel på at det er mulig å komme seg ut av et tungt belastet miljø. Han er utdannet sosionom, ansatt i NAV, og har viet sitt liv til at ungdommer ikke skal gjøre de samme feilene som ham selv.

André har også en svært tung bagasje i livet, men er nå leder i Powr konsernet, med 17 selskaper innen entreprenørvirksomhet, transport og forebyggende ungdomsarbeid.

Han er også medeier i SSCT AS, som blant annet drifter og leier ut racerbiler. Selskapet er generalagent for Shortcar-klassene i Norden, og har blant annet tre Shortcar racing-biler i eget eie.

Inngangsport

Shortcar Bandit er en rekrutteringsklasse i norsk racing, og kan kjøres fra det året man fyller 15 år. Disse bilene inngår i konseptet, som et nyttig og motiverende verktøy ungdommene kan benytte som inngangsport til motorsport ved å drifte og etter hvert kjøre bilene selv.

Under den nylige lanseringen på Rudskogen kunne styreleder i SSCT, André Westbye, selv en merittert og aktiv racerfører, presentere de første åtte ungdommene som er tatt ut til programmet. Han røpet samtidig at det blir gjort TV-opptak til en dokumentarserie om Asfaltkrigerne.

Pressekonferanse på Rudskogen Motorsenter.
Bakerst: De først 8 ungdommene som skal delta i Asfaltkrigerne. I midten bak: André Westbye, SSCT AS.
Foran fra venstre: Frode Alhaug, Racingseksjonen, NBF, Jan-Øivind Ruud, daglig leder SSCT, Christian René Wold, Skamløst Nettverk og André Bjerkøe, Powr.
Powered by Labrador CMS