Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7
Audi Q7

Audi Q7: Større enn de fleste

Det er svært få som har bruk for en bil som denne. Likevel regner importen med å selge 300 biler i året. Snittprisen er nær millionen.

Publisert Sist oppdatert

La meg si det med det samme – jeg er ikke i målgruppen for en Audi Q7. Ikke er jeg stinn av gryn, ikke har jeg spesielle markeringsbehov og ikke har jeg hytte på fjellet. Dessuten har jeg en carport som er bedre tilpasset en Mini enn en fullvoksen SUV.

”Den føles mindre når du setter deg bak rattet, får jeg beskjed om der jeg står ved siden av bilen og knapt ser over panseret. Mindre enn hva, tenker jeg og krabber opp i ”kontrollsenteret”. Her sitter jeg godt plassert med alle viktige betjeningsorganer innenfor rekkevidde. Setene er komfortable og lar seg selvsagt regulere elektrisk i alle retninger. Det samme gjelder rattet, så jeg finner lett en optimal sittestilling, og det gjør også min sidemann, og baksetepassasjerene.

5, 6 eller 7
Bilen er i utgangspunktet en 5-seter, men den kan også leveres med ekstra seter bakerst. Skal du ha med uvenner på tur, får du da tvunget to av dem ned i tredje seterad. Disse klappsetene er kun egnet for personer under 160 cm, for selv om bilen er høy er det lavt under taket. Vil du ha ekstra komfort i baksetet, bestiller du din Q7 som 6-seter. Da får du to individuelle seter med lengderegulering og en midtkonsoll i andre seterad. Praktisk og komfortabelt.

Det står foreløpig to motorer på programmet. Amerikanske cowboys vil elske 4,2-liters FSI V8-motoren som byr på 350 hk. Her i Europa velger de fleste 3,0 TDI – en V6 på 233 hk med et maks dreiemoment på 500 Newtonmeter i området 1.400 til 3.250 omdreininger. Perfekt for en bil som dette, og med et snittforbruk på rundt literen. Begge motorer har Tiptronic gearkasse som standard.

Luftfjæring
Bilene vi kjørte hadde det meste av utstyr, inkludert adaptiv luftfjæring som lar sjåføren velge om han vil kjøre sportslig (Dynamic) eller komfortabelt (Comfort). Hvis svaret er ”Ja takk, begge deler velger du Automatic som tilpasser bilen til kjørestil og veiforhold.

En Q7 TDI koster fra kr 846.700 mens du må legge til nesten 400 tusen for å få den med V8 bensinmotor. I førstnevnte tilfelle bidrar du med 450.000 til fellesskapet mens staten tar 681.000 av V8-kundene. Hittil er det solgt 280 biler, og når importøren får totalt 310 inneværende år, sier det seg selv at ventelista begynner å bli lang. De første biler vil dukke opp utenfor de hotteste ”afterski”-stedene på Trysil og Geilo i påsken.

Mer om Audi Q7 kan du lese i mars-utgaven av Bil. Og i disse dager kan du også møte den hos din nærmeste Audi-forhandler.

Powered by Labrador CMS