Dennis Hauger på Zandvoort

Suveren Hauger tok årets fjerde seier

Dennis Hauger slo hardt tilbake på Zandvoort etter en vanskelig helg på Spa for en uke siden. Før de avsluttende tre løpene i Sochi har han et forsprang på 43 poeng til nærmeste utfordrer.

Publisert Sist oppdatert

En dårlig kvalifisering ødela mulighetene for den store poengfangsten på Spa forrige helg samtidig som nærmeste utfordrer i mesterskapet, Jack Doohan, fikk nesten maksimal uttelling og grabbet til seg 44 poeng.

Men på nederlandske Zandvoort, foran fulle tribuner av oransje horder, slo Dennis hardt og brutalt tilbake. Han var raskest på fredagens kvalifisering og sikret seg dermed pole position i søndagens løp.

Resultatet fra kvalifiseringen snus på hodet for startrekkefølgen i lørdagens første løp, noe som medført startspor 12 for Dennis.

Han fikk en meget bra start og kjempet innbitt på en bane som er meget vanskelig å kjøre forbi på og endte løpet på en fin syvendeplass bak utfordrer Doohan. Løpet ble vunnet av Dennis’ teamkollega, Arthur Leclerc.

I lørdagens andre løp var Dennis på vei mot en pallplass da han ble påkjørt av en konkurrent og fikk en punktering to runder før målgang. Dermed måtte han bryte løpet. Heldigvis for Dennis ble også Doohan påkjørt og endte poengløs i løpet.

I søndagens løp ble Dennis hardt presset av David Schumacher på første runde, men nordmannen fikk snart åpnet en solid luke og vant til slutt løpet med en margin på over fem sekunder. I tillegg fikk han med seg to ekstra poeng for raskeste rundetid.

I F3-sammendraget står Dennis Hauger nå oppført med 193 poeng mens nærmeste utfordrer, Jack Doohan, har 150 poeng. Clement Novalak på tredje har 122 poeng. Dermed har Dennis igjen en solid ledelse og Doohan skal ha maksimal uttelling for å ta ham igjen.

De siste tre løpene skulle etter planen vært kjørt i Austin, Texas, i slutten av oktober, men er nå flyttet til Sochi i Russland helgen 24.-26. september. Dermed kan Dennis sikre seg Formel 3-tittelen en måned tidligere enn opprinnelig planlagt.

BilNorge.no har fulgt Dennis Hauger siden han var 13 år. Du finner alt vi har skrevet her: www.bilnorge.no/dennishauger