Volvo C30 (V30)
Foto: Carparazzi©
Volvo C30 (V30)
Foto: Carparazzi©
Volvo C30 (V30)
Foto: Carparazzi©
Volvo C30 (V30)
Foto: Carparazzi©
Volvo C30 (V30)
Datamanipulasjon: Carparazzi©

Ny volumselger fra Volvo

Neste år er det duket for en ny versjon av Volvos kompaktmodell, C30. Våre illustratører har manet frem et bilde av bilen, basert på ferske spionbilder.

Publisert

Volvo C30 har vært på markedet siden 2006 og fikk en ansiktsløftning i 2010. Hittil har den kun vært 3-dørs kombikupe, men nå er en helt ny variant under utvikling – noe våre spionbilder avslører.

Det spekuleres i media på om den nye modellen skal hete C30 eller V30 – den får nemlig fem dører og kan muligens karakteriseres som en kompakt stasjonsvogn, eller en sportback. Men våre kilder tror Volvo vil benytte C30-betegnelsen også på denne modellen.

Bildene Carparazzi klarte å få av bilen etter en ”jakt” i mørket avslører ikke særlig mange detaljer, men basert på informasjon fra pålitelig hold har Carparazzi likevel greid å manipulere frem illustrasjoner som gir et godt bilde av den kommende modellen.

Front og hekk har velkjente Volvo designtrekk, mens den karakteristiske C30-bakluka er erstattet med en mer tradisjonell bakluke. Interiøret blir moderne slik vi kjenner det fra andre nyere slektninger som S60 / V60.

Dette blir en svært viktig modell for å øke Volvo-volumet, ikke minst i Norge hvor Volvo er fjerde største merke og med et nytt volumprodukt kan komme til å klatre forbi Ford som holder tredjeplassen hittil i år.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken er det registrert 197 C30 hittil i år, mens tilsvarende tall for Audi A3, en naturlig konkurrent å sammenligne med, er over 1500.

Bestselger i segmentet er VW Golf, som er Norges mest solgte bilmodell med 6763 registreringer hittil i år.

Trolig får vi møte den nye Volvo-modellen på Genève-utstillingen i mars, slik at den kan være salgsklar innen neste sommer.

Powered by Labrador CMS