Toyota e-puller

Birgit Skarstein:

– Toyota gjør en forskjell

På helgens eCarExpo viser Toyota frem nye mobilitetsløsninger for bevegelseshemmede. Parautøver Birgit Skarstein mener det er viktig at aktører som Toyota jobber for innovasjon på mer enn bare bil.

Toyota er mobilitetspartner for Olympiske og Paralympiske leker, og har i den forbindelse utviklet produkter som skal gjøre det lettere for flere å forflytte seg inne på arenaen. På helgens messe i Nova Spektrum vil Toyota vise frem flere innovative mobilitetsprodukter.

– For Toyota handler dette om å gi enda flere muligheten til å bevege seg. Produktene er utviklet for OL og Paralympics, men de har selvsagt potensiale langt utover lekene. Kanskje spesielt for eldre som ikke er like gangføre som de en gang var, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Birgit Skarstein er kvalifisert til Paralympiske leker i Paris denne sommeren, og mener at lekene er en god arena for å ta i bruk, og vise produktene til et større publikum. Hun peker på viktigheten av at produkter som E-puller og C-walks blir tilgjengelige.

Birgit Skarstein

– I Paris kan den nye teknologien blir synliggjort for svært mange mennesker. Disse fremskrittene er viktige for å gjøre samfunnet enda mer tilgjengelig og inkluderende. Jeg er glad for at Toyota viser at de mener alvor når de sier ‘mobilitet for alle’, sier Skarstein.

Visning av C+walk

På eCarExpo vil Toyota vise frem C+walk S og C+walk T. Produktene hjelper folk som kan gå på egenhånd, men som har problemer med å gå lange avstander, og over lengre perioder. Mobilitetsproduktene er trehjulte kjøretøy som kan kjøre på fortau med en begrenset hastighet på 6-8 km/t.

Rullestoltrekker vises i Norge

Toyota og det østerrikske oppstartsselskapet Klaxon står bak produktet «e-puller». Klaxton spesialiserer seg på å skape produkter som hjelper mennesker i rullestol å bevege seg enkelt og uavhengig av andre.

Rullestoltrekkeren forandrer en klassisk mekanisk rullestol til en batteridrevet elektrisk mobilitetsløsning, noe som gir større bevegelsesfrihet for rullestolbrukere. Hele 200 rullestoltrekkere blir levert til Paris, og et eksemplar vil denne helgen vises frem på eCarExpo i Lillestrøm.

– Det er spennende å vise frem et slikt produkt for første gang for et norsk publikum. Den får frem at mobilitet handler om langt mer enn bare biler, sier Pawlak.

Toyota C+walk S
Toyota C+walk T
Toyota e-puller
Powered by Labrador CMS