Nye sliperondeller

Norton lanserer et nytt sortiment sliperondeller, spesielt beregnet for sliping av store flater.

Publisert Sist oppdatert

De nye rondellene har 203 mm diameter og finnes i ulike utførelser.

Ved sliping av store flater forenkler man arbeidet om man benytter større sliperondeller, noe som i følge leverandøren gir bedre resultat og mer effektiv sliping.

Nortons nye sortiment med 203 mm sliperondeller er spesielt beregnet for sliping av sparkel, primer og lakkerte flater, kompositter og gelcoat, samt ikke-jernmetaller som f.eks. aluminium.

Bruksområdet for disse finner man gjerne innen billakkering, båtproduksjon og -reparasjon, fremstilling av produkter i komposittmaterialer samt i øvrig produksjonsindustri.

De nye rondellene finnes i ulike finheter fra grov- til finsliping.

For grovsliping brukes Norton Blue Fire som har Norzon-slipemiddel og en kraftig og motstandskraftig papirrygg. Denne rondellen finnes i kornstørrelser fra k40 – k120.

Norton Pro-rondellene brukes for finere sliping. De har et slipemiddel av varmebehandlet og høytpresterende aluminiumoksid samt et ekstra flatesjikt som motvirker igjensetting.

Norton Pro-rondellene finnes i kornstørrelsene k80 – k400. For meget fin sliping brukes sliperondell Norton Pro Plus som finnes i kornstørrelser opp til k800.

Denne rondellen er belagt med et premiumslipemiddel av Norton SG Ceramic og varmebehandlet aluminiumoksid som gir hurtig avvirkningen og et meget jevnt og konstant ripemønster i henhold til produsenten.

Norton Pro Plus er belagt med et ekstra fyllmiddel som motvirker igjensetting, noe som gir lang levetid.

Samtlige rondeller finnes med hullmønster 8+1 eller 26+1 og sortimentet inneholder også bakplater og mellomlegg.

- Med dette nye spesialsortimentet av rondeller blir slipingen av store flater mer effektivt, sier Lars-Erik Arnesen, salgsingeniør hos Saint-Gobain Abrasives AS.

- Sluttresultatet blir også bedre takket være den hurtige avvirkningen og lange levetiden, sier han.

Powered by Labrador CMS