Nissan viser lekker elbil med 4x4

Nissan viser forsmak på det som kan bli en meget populær elbil med firehjulstrekk.

Publisert Sist oppdatert

Nissan viser frem to helelektriske konseptbiler på bilmessen i Tokyo. Nissan Ariya Concept er åpenbart forsmaken på en elbil som skal i produksjon i 2020, med debut i Norge i 2021.

Den gode nyheten sett med norske øyne er at den får firehjulsdrift – og crossover-uttrykket blir nok heller ikke feil, verken her hjemme eller ute i resten av verden.

Dagens Leaf har fått litt tyn da rekkevidden ikke er all verden. Den største batteripakken er på 62 kWh. I den kommende elbilen blir trolig kapasiteten høyere og rekkevidden lengre.

Målene på bilen tilsvarer en C-segment SUV à la Qashqai.

For øvrig sier Nissan at Ariya Concept viser Nissans nye designretning, kalt «Timeless Japanese Futurism», hvor en elektrisk plattform kombineres med tradisjonelle japanske minimalistiske tema.

Nissan IMk-konseptet skal vi ikke dvele mye med her, den har vi omtalt omfattende tidligere. Nissan kaller det det «ultimate, kompakte konseptet for urban pendling»

Blant øvrige nyheter på Nissans stand finner vi en ny Nissan Skyline, MPV-en Serena, Nissan Dayz, siste utgave av racerbilen LEAF NISMO RC og Nissan LEAF e+-

Powered by Labrador CMS