Fiat 500: James Bonds lille Fiat - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
James Bonds lille Fiat
Rett etter at Aston Martin fortalte om sin nye James Bond bil forteller Sky News at vi også kan vente oss et Fiat 500-race gjennom Roma i den nye filmen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Flere detaljer fikk vi ikke, bortsett fra at det var snakk om at disse opptakene skal skje i februar og mars neste år.

Men ikke et ord, foreløpig, om vi kan vente oss en forfølgelse a la Miniene gjennom Torino i «Italian Job», heller ikke noe om hva slags Fiat 500 det skal bli.

Se: Bonds nye Aston Martin

Om det blir den gamle femhundre med 16 hester og overstyring gjennom enhver vårglatt rundkjøring, eller om det blir den nye Fiat 500 eller – som jeg håper – at det blir den aller ferskeste Abarth-utgaven.

I så fall kan vi nemlig vente oss noe det virkelig slår gnister av.

I aksjon
Abarth viste den nye 695 Biposto på Genève-utstillingen, men det er først nå den er presentert i levende live. På en racerbane i nærheten av Parma fikk den vise noe av det den er god for.

Europa skal ganske snart få se mere til den – den er nemlig (første gang noe slikt har skjedd) blitt valgt til «offisiell bil» for noe av det mest uoffisielle som finnes, Gumball 3000 arrangementet neste år. 

Dette er en bil som på skikkelig vis demonstrerer gamle Carlo Abarths omskrivning av hvorfor man bygde konkurransebiler: «Win on Sunday, sell on Monday».

Fra bane til butikk
Abarths slagord var «Track on Sunday – Office on Monday» - på italiensk da. Men hans biler var svært ofte bygget slik at de var hverdagsbiler hele uken og så ildsprutende banebiler i helgen.

Denne også. Så racingrigget at det ikke er antydning av bakseter, men masse bur inni der. Og med 190 hester kan vi vel begynne å snakke om Super-Mikro.

Så vi kan jo håpe på litt Abarth-innslag i «Spectre». Men på den annen side, dersom det dreier seg om den gamle hekkmotor-500 vil «Spectre» bli en farlig konkurrent til «For Your Eyes Only». Der kjørte han en 2 CV. Gamle 500 er i stil med den.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: