Ny Tesla-utfordrer

Zeekr 007
Zeekr 007

Zeekr utfordrer med ny sedan

Zeekr benyttet den nylig avholdte bilmessen i Guangzhou til å vise sin nye sedan. I første runde skal den selges i Kina, men det ligger også eksport i luften.

Publisert Sist oppdatert

Zeekr er Volvo-eier Geelys nye premium-merke. Merket kommer til Norge når de har funnet egnet showroom og servicepartner. Trolig i løpet av første halvår 2024.

De har i dag tre modeller på markedet – en kombikupe med betegnelse 001, MPV-en 009 (som nylig ble presentert i Volvo-drakt) og Zeekr X som er en kompakt crossover/SUV, nær beslektet med Volvo EX30. Vi regner med at det er sistnevnte som er mest aktuell for Norge.

Mange konkurrenter

Forrige uke var Zeekr representert på bilutstillingen i Guangzhou hvor de presenterte siste tilskudd på stammen. Zeekr 007 er en elegant sedan som kan bli en konkurrent til Tesla Model 3.

I det landskapet fins allerede flere utfordrere fra BYD, NIO og Xpeng som alle er representert i Norge, men Zeekr 007 har egenskaper som kan gjøre den attraktiv.

Bilen er bygget på Geelys fleksible SEA-plattform med 800-volts teknologi som støtter høy ladehastighet. De antyder 10-80 prosent i løpet av 15 minutter uten å gå i detalj om verken batteristørrelse eller maks DC ladefart.

Det oppgis rekkevidde på inntil 870 km basert på den kinesiske CLTC-syklusen som er meget optimistisk sammenlignet med vår WLTP.

(saken fortsetter)

«Model 3 pluss»

Zeekr 007 har en lengde på 487 centimeter, en bredde på 190 cm og en høyde på 144 cm. Det betyr at den er 15 centimeter lengre enn Model 3. Akselavstanden er 293 cm (mot Teslas 287).

Interiøret er heller ikke ulikt Model 3 med en stor berøringsskjerm på dashbordet, i tillegg til et digitalt instrumentpanel bak rattet.

Zeekr samarbeider med Nvidia på sikkerhet og komfort, og 007 er utstyrt med en lidar, 12 høyoppløselige kameraer, og fem radarsensorer som mater Zeekr Pilots autonome funksjoner med informasjon.

Bilen er den første med Zeekrs nye designspråk Hidden Energy – noe som blant annet kommer til uttrykk gjennom «lysbåndet» i bilens front med 1711 dioder.

Utleveringen i Kina starter i januar, mens det foreløpig ikke er nevnt noe om eksport.

Zeekr 007
Zeekr 007
Powered by Labrador CMS