Bærum Bilutleie
Autovias Svend Dahle overleverer de første to Fiat 124 Spider til BBs Christian Schmidt
Bærum Bilutleie
Leif Juster og Fiat 2000 Spider i 1984

124 Spider i begge ender

Dette er en litt spesiell historie om hvordan en 124-ring er sluttet. En kunde som hadde den første har nå den foreløpig siste.

Publisert Sist oppdatert

Bærum Bilutleie er en munter forretning som ofte har hatt spesielle biler å by på. For 20 år siden hadde for eksempel en Porsche Boxster – dem var det ikke mange av her hjemme da. Og i hvert fall ingen til leie.

Og enda tidligere var de blant dem som oppdaget muligheten til å bygge om omtrent hva som helst til varebil – så de leide ut en 944 varebil sommeren 1984.

Enda to år før det hadde de en rød og en gull metallic – av alle mulige farger – Fiat 2000 Spider i utleieflåten.

Dette var navnet på USA-utgaven av 124 Spider, og bilene ble importert fra USA. Til de grader importert at selskapet også hentet hjem noen flere som ble solgt direkte til kunder. Det kan vel ha vært snakk om en 10-15 biler til sammen.

Underveis har det blant annet vært New Beetle allerede i 1998, før Møller importerte sin første – men så vidt jeg husker var det noe med at Møller leide denne aller første og greide å kræsje med den!

Amerikanske vans var det også mange av en periode, og ofte biler som var hentet rett hjem.

Øyvind Beylegaard var nemlig tidlig stor på import av biler fra USA, og det var ikke bare amerikanere nei. Mazdaer og Porscher og Mercedeser blant mye annet.

Men i 1980 startet han også opp med bilutleie – da besto stallen av fire Honda og fire Chevrolet. Etter hvert som utleien har vokst har importen avtatt.

Men Fiaten, to år etter starten, ga nok mersmak, for i det siste har selskapet vist seg skikkelig utadvendt ved også å ha en flåte på iøynefallende rally-dekorerte 500-biler på veien. Og nå er vi altså tilbake der denne historien startet.

For nå har Bærum Bilutleie fått overlevert sine første to nye 124 Spider. På bildet ser du Autovias Svend Dahle overlevere de første to – en Rosso Passione og en Azul Italia – til BBs Christian Schmidt, og om ikke lenge, er den siste på vei inn – en hvit utgave.

Men historien er ikke slutt med det. Den første bilen, den røde fra 1982, ble brukt i en del reklameopptak med Leif Juster. Du ser det ene bildet her. Akkurat denne bilen befinner seg ikke så langt fra oss akkurat nå, hos en meget fornøyd eier.

Se ikke bort fra at vi tar en tur med en 124 Fra Bærum Bilutleie og besøker denne opprinnelige BB-bilen. Da er jommen ringen sluttet på mer enn en måte.

Powered by Labrador CMS