Lekket 7-serie

Det skjedde en glipp hos BMW Østerrike i går. Dermed sikret et tysk nettsted seg de første offisielle bildene av neste 7-serie.

Publisert Sist oppdatert

Nye BMW 7-serie med internnavn G11 skal avdukes offisielt onsdag kveld, og vi er et av to norske mediehus som skal overvære avdukingen.

BMW har tidligere avslørt en del tekniske detaljer om bilen og vi har også vist spionbilder samt et datamanipulert bilde.

Men i går skjedde en glipp hos BMW Østerrike som medførte at taushetsbelagt informasjon lå offentlig tilgjengelig noen øyeblikk, og den anledningen benyttet nettstedet BimmerToday til å sikre seg noen skjermdump med bilder og data.

Disse har i dag gått verden rundt, og vi kan således avsløre en del informasjon om den nye 7-serien.

Design-evolusjon, teknisk revolusjon
Designmessig er den lett gjenkjennelig som en 7-serie, men den er tydelig inspirert av Future Luxury Concept fra Beijing-utstillingen i 2014.

Selv om designendringene er relativt beskjedne er det noe helt annet med det som ligger under skallet.

Bilen er basert på en ny fleksibel plattform med internbetegnelse 35up, og denne skal etter hvert danne grunnlag for en rekke modeller fra 3-serien og oppover.

Denne inneholder en mengde teknologiske gjennombrudd, BMW antyder blant annet en vektreduksjon på inntil 130 kg takket være bruk av materialteknikk utviklet for i3 og i8.

Motorutvalget vil bestå av treliters rekkeseksere for bensin og diesel, samt en 4,4-liters twin turbo V8 og en V12 for å tilfredsstille de mest kravstore 7-seriekundene. De to sistnevnte motorene vil også benyttes av Rolls-Royce, så de er trolig vel verd investeringen for BMW.

Du skal få flere detaljer og bilder i løpet av uken. I mellomtiden kan du ta en titt på filmsnutten BMW har lagt ut som en teaser på nye 7-serie, og du kan følge den offisielle lanseringen onsdag kveld fra kl. 18.50 her: http://live.bmwgroup.com/2015G11/index.html

Powered by Labrador CMS