Straand Hotell inviterer til bilmønstring i vakre omgivelser

Bilfinale på Straand Hotell

Høstens vakreste eventyr?

I fjor inviterte Straand Hotell alle typer biler og bileiere – så sant de har med seg litt entusiasme – til samling i Vrådal. Det gjentas i år – det hele finner sted helgen 29. september – 1. oktober i år.

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare er Straand Hotell stappfull av historikk og kultur, det tilhører også en kjede hoteller som dyrker Hubriding – eller sagt med andre ord: de ønsker også motorsyklister velkommen.

De er ofte en pariakaste blant hotellgjester på tross av at hjulene deres og hjelm og skinn og utstyr fort koster mye mer enn den slitne firehjulingen som ønskes overstrømmende velkommen.

Straand-treffet for motorsykler tidligere denne måneden hadde 1500-2000 besøkende.

Vertskapet på hotellet har også gamle biler selv og har – som de sier – et ønske om å bli en møtearena for alle bilklubber, bilentusiaster, forhandlere og hverdagsbilister.

Alt som ruller

Derfor inviterer de alle typer biler som sportsbiler, nye biler, veteranbiler og streetsbiler til en helg med gode kjøreopplevelser, visning av bilmodeller/prøvekjøring, sikker kjøring, miniforedrag og ikke minst hyggelig sosialt samvær.

På fredag og lørdag ettermiddag/kveld blir det afterdrive med ulike aktører og bilentusiaster i et panel som skal snakke om sin karriere, prosjekter, bilinteresse og det blir tv-program.

Dessuten kan det bli mulig å kjøre med den originale Dodge Charger bilen fra Fast & Furious 4-filmen (endelig avveksling fra LilleGul) og å drifte og kjøre en ombygd Hudson fra 1934 med over 700 hestekrefter på flystripa i Fyresdal.

Det vil komme blant annet en Aston Martin Vantage F1 edition – eller i den andre enden av skalaen: en Chevrolet Suburban airport limo 1978-modell.

Konkurranser

I en 660 kvadrat stor innendørs kongresshall skal de unike og spesielle bilene på besøk bli utstilt, og mye av programmet – bl.a. afterdriven – vil foregå der. Dessuten blir det stedet for premieringen av for eksempel fineste bil, folkets favoritt, juryens favoritt og peoples choice.

På lørdag legges det opp til roadcruising og bl.a. besøk på flystripa i Fyresdal på formiddagen for noen av bilene. Med ulike konkurranser med bremsestopp og testing av de råe muskelbilene som kommer på besøk.

I fjor testet man en replica av Eleanor fra Gone in 60 seconds, tilbake til Fremtiden bilen ble kjørt og en replica av Fast & Furious bilen møtte en Lamborghini Huracan Performante.

Hummer & kanari

I år har de blant annet linet opp Tord & Bjørn fra Vinterveiens helter, Frigstad Motorsport med sin Bad Boy Volvo, en ombygd Hudson drifting bil fra 1934, Lynet «Lightning Mc Queen», Volvo TR673 Taxi, Edmobil fra Lange Flate Ballær (Petter og Carsten kommer også), Nissan Silvia S15 og Kåre Olsen med sin selvbygde Formel 1-inspirerte bil.

I fjor hadde de bl.a. besøk av den tidligere Volvoen fra Rådebank, Ford GT 40, Team Tyggegummi, Hasdal Racing og en Lancia Kappa fra 1919. Dessuten en selvbygd Ford A Speedster, DeLorean DMC 12, Volvo SC 62 kabriolet 1981, Norwegian Car Girls og mange, mange flere.

De bød på andre overraskelser enn bare biler også i fjor, for eksempel med Edd Chyna på storskjerm på lørdag der han fortalte om sine prosjekter og publikum fikk mulighet til å stille spørsmål.

Vertskapet lover noe liknende i år.

Og værmeldingen – om ikke lover, så – antyder svært så akseptabelt kjørevær.

Powered by Labrador CMS