Treffe andre bilentusiaster?

Bilmønstring i vakre omgivelser

Straand Hotell i Vrådal inviterer kommende helg bilentusiaster til samling. Utstillinger, foredrag og bilturer i vakre omgivelser står på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Straand Bilfinale går av stabelen i helgen 30. september til 2. oktober og forventer storinnrykk av bilentusiaster fra nær og fjern.

Det er første gang hotellet arrangerer en slik bilaktivitet, og med seg som samarbeidspartnere har de blant andre Vest-Telemark Motorhistoriske Klubb og Vest-Telemark AMCAR klubb. De har imidlertid erfaring fra tilsvarende aktiviteter for mc-folket.

– Vi gleder oss til å arrangere vår første Straand Bilfinale, sier Lars Arne Straand som er direktør og femte generasjon driver av familiehotellet Straand Hotel.

Straand-familien er kjent for sin bilinteresse og har flere veteranbiler i porteføljen – blant annet en Cadillac DeVille convertible som benyttes som bryllupsbil.

Torodd Overåsberget og Kenneth Sivertsen fra Wunderland-serien på TV2 kommer. Norwegian Car Girls, Norsk Motorveteran, BilNorge.no, Norgesdekk og BilpleieKongen kommer. I tillegg kommer Benny fra Broom på TV2 og han vil også ha en sentral rolle under paneldebattene som skal foregå på kveldene.

– Det at vi favner bredt og ønsker å lage en møteplass på tvers av de ulike bilene og merkene tror vi er det som skiller dette arrangementet fra mange andre. Vi tenker dette blir en ny tradisjon og ønsker å bygge treffet opp til å bli like stort som Straandtreffet vi har for motorsykler sier Lars Arne Straand.

Gjester som trenger overnatting kan bo på hotellet, på hytter, i leiligheter, bli kjent rom sammen med andre eller i telt på området nedenfor hotellet.

– Når det blir fullt hos oss er det en rekke overnattingsmuligheter ikke langt fra Vrådal som vi kan anbefale, så her er det bare å ta kontakt, sier Straand som anbefaler venne- og venninnegjenger å ta turen til Vrådal denne helgen.

Program Straand Bilfinale 2022

Praktiske forhold som overnatting m.m. For bestilling av overnatting på hotell, i leiligheter, hytte, bli kjent hytte eller telt: +47 350 69 000 (Åpent hele døgnet), Adresse Kviteseidvegen 1698, 3853 Vrådal. Epost: straand@straand.no

Fredag 30. september

Kl. 15.00 og utover Ankomst og innsjekk.

Biler parkeres på anviste plasser. Utstilling og mingling av flotte biler. Stands fra aktuelle leverandører og forhandlere.

Kl. 18.00 Velkommen til offisiell åpning av Straand Bilfinale 2022 Ved Benny fra Broom og Katrine og Lars Arne Straand, adm. direktør, og 5 generasjon Vertskap på Straand Hotel

Kl. 18.15 - 19.45 Afterdrive og bilprat bestående av et panel av bilentusiaster i Vrådalssalen Ledet av Benny fra Broom. Henry Harrfeldt om sin karriere og biler, Norwegian Car Girls, Thea om historien bak Fast & Furious replica bilen, Vidar Haugen forteller om sin selvbygde Ford A Speedster, Tormod Magelsen fra Norsk Motorveteran og Tor Nyhus om sin Lancia Kappa fra 1919.

4 – Forbehold om justeringer helt frem til arrangementet

Kl. 20.00 - Middag i restauranten og hyggelig samvær. Levende musikk i vår dansebar.

Lørdag 1. oktober

Kl. 07.30 og utover Frokost i restauranten

Kl. 08.00 Panoramatur for Early Birds til toppen av Vrådal Panorama. NB. Grusvei. For foto og nyte utsikten med en kaffekopp på toppen.

Kl. 08.00 -09.00 Siste frist for Påmelding til kjørelister for tur til Fyresdal. Skjema for å kjørelister fylles ut i resepsjonen. Kan fylles ut på fredag.

Kl. 09.00 - A: Utstilling av biler på plassen.

Bilprat og besiktelse av utstilte biler. Markedsplass for utstillere, forhandlere og delemarked.

B: HUB Driving Utkjøring for de som ønsker en tur til Fyresdal for kjøring på flystripa

Kl. 12.30- Lunsj – Street food på utstillingsplassen på Straand Hotel

Kl. 18.00-18.15 Premieutdeling av jury Av juryens favoritt, fineste bil, folkets favoritt, eldste bil og fineste kostyme. Juryen består av Sverre Monsen fra Mercedes Klubb, Team Tyggegummi, Benny fra Broom og Norsk Motorveteran og Bilnorge.no

Kl. 18.15-19.15 Afterdrive og bilprat i Vrådalssalen Ledet av Benny fra Broom. Hasdal Racing, Torodd og Kenneth fra TV2 serien Wunderland, Monica om historien om Rådebank volvoen, Team Tyggegummi og Cato forteller om sin selvbygde shelby cobra.

Kl. 20.00 og utover Middag i restauranten og hyggelig samvær. Levende musikk i vår dansebar.

Søndag 2. oktober

Kl. 07.30 og utover Frokost

Kl. 09.00 Panoramatur for Early Birds til toppen av Vrådal Panorama. NB. Grusvei. For foto og nyte utsikten med en kaffekopp på toppen.

Kl. 10.00 – 13.00 Bilprat, besiktigelse av utstilte og parkerte biler, markedsplass for utstillere, forhandlere og delemarked.

Kl. 13.00 Avslutning av Straand Bilfinale for denne gang.

Tusen takk til alle som deltok og velkommen tilbake neste år!

- Kjør forsiktig hjem

Powered by Labrador CMS