Isabell Rustad på Falkenberg

Viderefører familietradisjonen

Isabell Rustad tar ferie på andreplass

Isabell Rustad har hatt en fantastisk start på første halvdel av Porsche Sprint Challenge Scandinavia og kan ta sommerferie med god samvittighet.

Publisert Sist oppdatert

18 år gamle Isabell Rustad som kjører for Fragus Motorsport og representerer HTB Racing i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, imponerte stort under det klassiske Västkustloppet på Falkenberg. Allerede i første finale prøvde Isabell å utfordre William Siverholm som har vunnet samtlige løp i mesterskapet denne sesongen ved å legge deg opp på siden inn i den første svingen.

– Det var veldig moro å prøve å utfordre Siverholm som har vunnet samtlige løp denne sesongen. Jeg føler jeg begynner å nærme meg tempoet og derfor var det også gøy å prøve å utfordre litt, forteller Isabell som endte på andreplass i den første finalen.

Isabell ble også nummer to i den andre finalen på Falkenberg hvor hun startet som nummer tre og pushet Fredric Blank i 20 runder før hun kom seg forbi etter å ha bremset seg forbi og ligget på yttersiden av Blank i et par svinger. Med to sterke andreplasser på Falkenberg klatrer Isabell opp til andreplass i mesterskapet når litt over halvkjørt mesterskap er kjørt.

– Jeg er veldig godt fornøyd med første del av sesongen og med å ha andreplassen i mesterskapet. Målet denne sesongen er å lære mest mulig, men jeg må jo si at det er utrolig moro å være med helt i toppen av sammendraget når vi er over halvkjørt, smiler Isabell som innrømmer at sesongen så langt har inneholdt både oppturer og nedturer, og tenker på at sesongen kunne vært sluttkjørt etter krasjen på Drivecenter Arena for 14 dager siden.

– Jeg er utrolig takknemlig for all den hjelp vi fikk etter krasjen på Drivecenter Arena og at de i det hele tatt fikk bilen til start. Tross alt klarte vi å få med oss en god del mesterskapspoeng som gjør at vi kan ta ferie på andreplass, smiler hun.

Endelig gammel nok

Isabell Rustad på Falkenberg

Isabell har i mange år kjørt fort med bil på bane i ulike motorsportklasser, men denne uken fylte hun endelig 18 år, og med ferskt førerkort i lomma kan hun også kjøre bil lovlig på veien og lover å prøve holde fartsgrensen selv om hun er vant til hastigheter langt over 200 kilometer i timen.

– Det går faktisk ganske bra å følge trafikkreglene. Når man har mulighet til å kjøre fort på bane så føler jeg ikke behovet for å kjøre fort på veien så jeg får rast fra meg der, sier hun.

Nå blir det noen uker med ferie fra bilsporten, men allerede i starten av august skal Isabell kjøre GT5 i Racing NM igjen. Neste runde i Porsche Sprint Challenge Scandinavia kjøres på Karlskoga i midten av august, og før det skal teamet Fragus Motorsport ha en test på banen så Isabell håper å være god forberedt når siste halvdel av mesterskapet begynner.

– Alle de svenske banene er jo nye for meg denne sesongen, men med en testdag på Karlskoga før løpshelgen håper jeg å finne litt ut av banen på forhånd. Nå som vi ligger på en andreplass i sammendraget, så hadde det vært moro å kunne forsvare den plasseringen også utover høsten, forklarer hun. Hun legger også til at hun gleder seg til mesterskapet skal gjeste Rudskogen Motorsenter og hjemmebane den 8. og 9. september.

– Det skal bli så moro å kjøre på Rudskogen Motorsenter igjen og en bane jeg virkelig kjenner. Der håper jeg virkelig å kjempe helt i toppen, avslutter hun.

PALLPLASS: Isabell Rustad har med to nye pallplasser klatret til andreplass sammenlagt etter halvkjørt sesong, og kan ta sommerferie helt i toppen av mesterskapet.
Powered by Labrador CMS