Rolls Royce : Best blir bedre - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
57 bilder i galleri
Best blir bedre
«Ta det beste som finnes og gjør det bedre». BMW benytter et sitat fra Sir Henry Royce for å introdusere Phantom Series II.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Du skulle se godt for å se at det var en litt endret Phantom som sto på Rolls-Royce-standen i Genève. Det var lyktene som avslørte det. Nye LED hovedlamper og en liten stripe, som var retningsblinkeren, rett under.

Det er rart med det. Dermed begynte nemlig også de andre nyhetene å åpenbare seg. Og ingen så åpenbare at man kan påstå den gamle modellen, som snart er 10 år gammel, har gått ut på dato.

Rolls-Royce vil gjerne kalle bilen for tidløs – det er ikke så langt unna sannheten.

Rolls sier de er de første som benytter 100 prosent LED i hovedlysene på en produksjonsbil, og det er ikke bare på grunn av lyset, men også på grunn av muligheten til å kontrollere alle LED’ene.

Her kan kurvelyset styres elektronisk, og du kan forandre konen på lyset avhengig av for eksempel hastigheten du kjører i – eller hva som kommer imot.

Nye støtfangere er kanskje i første omgang et visuelt tema, og en ny sat.nav – der du for eksempel kan bestille guided sight seeing og kan få opp gode topografiske beskrivelser, er en typisk komfort/luksus detalj, selv om mange nok vil påstå at den nye 8,8-tommers berørings-skjermen, som også er en slags kommandosentra,l har mange funksjonelle fordeler.

Inntil 8 klare bokmerker for eksempel, slik at du kjapt finner frem til de nøkkelfunksjonene du er vant til å benytte.

Ryggekamera med en klar grafisk presentasjon av plassen du kommer til å bruke, er også et godt hjelpemiddel i en så svær bil. Front og top-view kameraer kan også være gode å ha ved parkering.

Mekanisk er det først og fremst girkassa som er ny. En 8-trinns automat befinner seg et sted langt der nede. Koblet til den samme V12-motoren med de samme 453 hestene som før.

Men nå sørger kassa for å senke forbruket såpass at utslippet synker fra 388 til 347 gram. Aks-tider blir imidlertid de samme gamle. Nulltilhundre på 5,7 – ganske imponerende i en så stor bil.

Disse Mark II endringene gjelder selvfølgelig for alle fantomene, også Phantom Coupé og Phantom Drop Head Coupe der diskret to-farge bruk, kanskje med polert blankt panser, også er et element.

Med 3.538 biler satte Rolls-Royce ny volumrekord i fjor. Og du kan jo være glad for at du ikke var blant disse kundene, for nå er altså tiden inne til å skaffe seg den oppdaterte utgaven.

Disse siste grammene CO2 er også så dyre at det skulle ikke forundre meg om Mark II blir billigere enn originalen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: