Porsche : Porsche 918 med ny rekord - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
46 bilder i galleri
Porsche 918 med ny rekord
Porsche hadde det travelt tirsdag. I Frankfurt dro de teppet av tidenes best kjente verdenspremiere. På Nürburgring satte de ny rekord med en tilsvarende bil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det var som jeg var redd for – Porsche har sikkert laget en fantastisk bil med sin nye 918 – som sto både i en grå og en hvit utgave i Frankfurt.

Men selv om det er mange elementer satt sammen her, så får de ikke til den dramatikken, den følelsen av at det skjer noe – helt på grensen av det hysteriske – som italienerne er så flinke til å hente opp.

LES OM: Ferrari 458 Speciale

Man må kanskje være tysker for å ønske seg orden og disiplin i toppen av superbilklassen også, men jeg syns dette var litt for glatt. Kanskje fordi jeg har sett den for ofte det siste halvannet året.

Man kan tease opp en nyhet for mye også, slik at nyheten til slutt blir et stort gjesp.

Men – rett skal være rett – når du ser den ovenfra og bakfra, skjer det litt. Grillene og de store åpningene oppå kraftpakken har litt liv, og forteller ganske klart at under her kan det skje ett og annet.

Under 7 minutter
Og det viste de da også. For det tok ikke lang tid før vi fikk høre at nå var rekorden satt. Noen mil vestover, på Nürburgring drev tre av Porsches menn og lekte seg med en 918 Spyder.

Walter Röhrl er velkjent, mens Timo Gluck og Marc Lieb tilhører Porsches testsjåførstall nå. Alle kjørte åpenbart under 7-tallet på Nordsløyfas 20,6 kilometer, og til slutt var det Lieb som postet beste tid på 6.57.

Bli med Marc Lieb på rekordrunden (saken fortsetter):

179,5 km/t endte det med, fire sekunder kjappere enn den fire år gamle rekorden til en Dodge Viper ACR. Og raskere enn både Gumpert Apollo og den nesten-racing Radical SR8. Vi snakker altså om klassen for gategodkjente biler.

Det jeg gleder meg til er at McLaren tar opp hansken og går for det med sin P1. Det er derimot umulig å tenke seg en FerrariLaFerrari med fullt driv her – jeg har en følelse av at den blir mer en bil som skal møllkules og oppbevares i skjulte kunstgallerier rundt i verden.

Standard dekk
To biler brukte man under morgenmøtet på Ringen, begge med «Weissach-pakken» - en handling-pakke som du også kan bestille når du spekker opp 918-bilen din.

Dekkene var ikke mer spesielle enn at det var de Michelin-rullene som er utviklet spesielt for denne bilen. Og hybridkombinasjonen er altså i stand til å avlevere 887 hk.

Samtidig vil det altså stå 79-70 gram CO2 per km når den skal avgifts-behandles. Det tilsvarer 0,33 – 0,30 liter/mil.

Rekk opp hånden alle dere som tror at dette speiler det virkelige liv. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: