BMW : Mer effektiv enn planlagt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Mer effektiv enn planlagt
BMW i3 har fått en strålende mottakelse i Norge. Sportsbilen i8 har et langt mer begrenset potensial, men BMW sier likevel at responsen er over all forventning.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Den hybride sportsbilen lanseres i de store europeiske markeder i juni, og nå gjøres de siste forberedelsene for å starte produksjonen ved BMWs fabrikk i Leipzig.

I de store markedene har kunder hatt anledning til å forhåndsbestille i8 siden høsten 2013, og BMW forteller at etterspørselen allerede har oversteget den planlagte totalproduksjonen.

I innspurten frem mot typegodkjenning har BMWs ingeniører klart å perfeksjonere viktige kjøreegenskaper og forbruksdata.

Med sin plug-in hybride drivlinje gjør i8 null til hundre på 4,4 sekunder med et snittforbruk etter EU-syklusen på 0,21 liter per mil, tilsvarende et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer. Det relaterte strømforbruket er 11,9 kWh per 100 kilometer.

I det virkelige liv
BMW er åpne på at data ifølge EU-syklusen er praktiske når man skal sammenligne i8 mot andre biler, men at ingen klarer å oppnå tilsvarende forbruk i det virkelige liv. Derfor har de også testet bilen grundig under mer normale kjøreforhold.

De hevder at om man starter dagen med fulladede batterier, så greier man å oppnå et snittforbruk på under en halv liter på mila. Det er primært ved bykjøring plug-in-systemet slår positivt ut.

Dersom mye av kjøringen foregår på landevei eller motorvei, skal man likevel klare seg med under 0,7 l/mil.  Ja, selv på langtur skal forbruket ligge under 0,8.

"Snill" sportsbil
I praksis betyr det ifølge BMW at i8 nøyer seg med under halvparten av det en konvensjonell sportsbil med tilsvarende ytelser vil forbruke.

Drivlinjen i BMW i8 består av en 3-sylindret bensinmotor med 231 hk og 320 Nm samt en elmotor med 131 hk og 250 Nm. Det gir en samlet effekt på 362 hk – noe som gir den 1485 kg lette bilen med eksemplarisk luftmotstand ekte sportsbilytelser.

En høyspent Li-ion batteripakke på 5,2 kWh gjør det mulig å kjøre utslippsfritt i hastigheter på inntil 120 km/t, og en rekkevidde på 37 kilometer ifølge EU-syklusen.

- Den norske prisen er foreløpig ikke fastlagt, men vi skal komme oss godt under 1,3 millioner, lover markeds- og kommunikasjonssjef Kjetil Myhre hos BMW Norge.

Eksklusiv bagasje
BMW vet at de har en kresen kundekrets som gjerne bruker mye penger på ekstrautstyr. Derfor har de fått Louis Vuitton til å skreddersy et sett med vesker / bagger som utnytter den begrensede plassen maksimalt.

Settet er laget i samme materiale som passasjercellen i i8 – nemlig karbonfiber – og skal selges gjennom Louis Vuittons eksklusive filialer i München, Milano, London, Paris, Moskva, Dubai, New York og Los Angeles. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: