Audi A1: A1 har blitt tøffere i trynet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
61 bilder i galleri
A1 har blitt tøffere i trynet
Nå kommer Audi A1 Sportback i helt ny utgave med et mye tøffere uttrykk enn forgjengeren.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det var i 2010 Audi lanserte sin fargerike Mini-konkurrent, men i motsetning til BMW som organiserte småbilene sine under eget merke, skilte Audi dem bare på modellbetegnelse.

A1 var i utgangspunktet en direkte konkurrent til 3-dørs Mini, og den fikk en knallstart som Mini ikke var i nærheten av: 1108 registreringer i 2011 og 1059 stykker i 2012, ifølge OFV. Det andre året var den også lansert i 5-dørsutgave som A1 Sportback

Disse årene ble det registrert flere A1 enn det ble av samtlige Mini-modeller til sammen, på tross av nye Mini Countryman som appellerte til helt nye målgrupper. Gjennom årene er det kommet nesten 5000 A1 til Norge gjennom offisielle kanaler.

Ved utgangen av 2014 fikk A1 et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger, og i Norge benyttet man denne anledningen til å ta 3-dørsutgaven ut av programmet og kun konsentrere innsatsen rundt Sportback.

Nå står andre generasjon A1 klar for lansering, litt større enn forgjengeren, enda mer fargerik og ungdommelig og med en mer aggressiv fremtoning.

Og litt mer praktisk forresten – lengden er strukket med 6 cm til 403 cm mens bredden er omtrent som på den utgående modellen og høyden er barbert med rundt centimeteren.

Foreløpig får vi ikke data for akselavstanden, men det er sannsynlig at den har økt noe for å gi plass til et mer rommelig interiør. I alle fall er bagasjerommet økt med 65 liter slik at det nå er på 335. Fortsatt ikke imponerende, men over hundre liter større enn på en Mini.

Ikke en eneste dieselmotor står på programmet, derimot kan man velge mellom bensinmotorer på 1,0, 1,5 og 2,0 liter med et hk-område som spenner fra 95 til 200 hestekrefter.

Samtlige kan kombineres med 6-trinns manuell eller 7-trinns S tronic girkasse, med unntak av 200-hesteren der 6-trinns S tronic er standard.

lanseringskalenderen vår står A1 oppført på november, vi får nok flere detaljer lenge før det.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: