Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ravy

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Kia Ray

Krympet Soul med huset på taket

For de av dere som følger med er Kia Ray en ganske bra konseptbil fra 2010. For dere som følger enda bedre med ser Kia Ray ut som en Soul som krympet i vasken. Men den har allikevel plass til seng for to.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes selvfølgelig andre smarte små utbrettbare campere også, men akkurat denne lille Kiaen så ganske smart ut.

Og den har funnet helt ekstreme løsninger for å fylle oppgaven: sove, bo og reise for to.

Sengen, som er en madrass som du folder sammen, rekker helt frem til rattet når den leker seng (125 x 200 cm) – det er ikkeno’ å gå på.

Men slå opp forsetene, og madrassen lener seg på dem og blir en behagelig sofa. Helt perfekt når du har rygget den lille bilen i retning av en eller annen utsikt som du da kan nyte gjennom den store, oppslåtte bakluka.

Vi snakker altså en liten bil. 3595 mm er 25 cm mindre enn en todørs MiniCooper. Bredden er også ideell for trange, sightseeing-lokkende småbyer – 160 cm bare.

Men den rager 170 cm opp. Og det gjør den god bruk av ved å skaffe nesten ståhøyde på innsiden med pop-up taket. Eller du kan til og med få plass til to sovende der oppe, på en madrass på 105 x 188 cm. Men dem må du sende videre med bussen dagen etter, når du kjører er den såpass stappa at det bare er plass til to.

Forsetene kan foldes helt flate og baksetet deles 40:60 hvis du ikke vil ha dem også helt ned. Bakdøren på høyre side er en skyvedør, du kan egentlig komme inn og ut av huset uten å slå annet enn bakluken opp. Skyvedøren dunker ikke borti bilene ved siden av når du har rygget deg inn på Drive-In kinoen.

Jommen har de ikke fått plass til en liten komfyr og en kokeplate også. Men du må handle ferske varer, for det finnes ikke noe kjøleskap til å holde dem friske i. Den har også et 100 aH ekstra batteri som du kan lade med omtrent hva du vil, og som har uttak for både 12 og 220 V.

Det er plass til blomsterpotter på dashbordet, og smarte stativer ved siderutene gjør kopper og kar og bestikk tilgjengelig når du camper.

Lille Ray er bare for Korea-markedet, det er derfor denne DAON-ombygningen også. Bilen finnes også som helelektrisk, men til camping er kanskje fremdeles bensinmotor best? Her snakker vi om 75 hester fra 998 kubikk.

Powered by Labrador CMS