Snart kommer Q3 som plug-in

Audi utvider tilbudet av ladbare hybrider. I januar starter salget av Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe.

Publisert Sist oppdatert

For første gang kan nå Q3 i begge karosseriformer leveres som ladbar hybrid med betegnelse Q3 45 TFSIe. En batteripakke på 13 kWt skal ifølge produsenten gi en elektrisk rekkevidde på inntil 51 kilometer.

De to Q3-modellene har en 1,4 TFSI-motor på 150 hk (110 kW) som får støtte av en elektrisk synkronmotor med 116 hk (85 kW). PSM-motoren er bygget inn i S tronic-girkassen; en dobbeltclutchkasse, som leverer kreftene til forhjulene.

Produsenten lover høy effektivitet og stor kjøreglede i begge modellene. Systemeffekten er på hele 245 hk (180 kW), og maksimalt dreiemoment er 400 Nm. Det gjør at bilene akselererer til 100 km/h på 7,3 sekunder, og har en toppfart 210 km/h.

Ren elektrisk rekkevidde er inntil 51 km for Q3 45 TFSIe, og inntil 50 km for Q3 Sportback 45 TFSIe (WLTP). Toppfarten i elektrisk kjøremodus er 140 km/h.

Den totale rekkevidden med full tank og fulladede batterier blir for begge modellene opp mot 700 km. Dette gjør modellene til attraktive alternativer for familier som i hovedsak ønsker å kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig vil ha fleksibiliteten til å dra på langtur når som helst.

Høyvoltsbatteriet er plassert under bilens gulv, foran bakakselen. Audi Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe kan lades fra vekselstrømuttak hjemme eller på reise, med en effekt på inntil 3,6 kW. Det gir en ladetid på 3 timer og 45 minuttter.

Tredelt, lengdejusterbart baksete er standard, og ryggvinkelen kan reguleres i syv trinn.

Bagasjerommet er i utgangspunktet på 380 liter, men det kan økes ved å skyve baksetet frem – eller ved å legge ned bakesteryggen. Da blir totalt lastevolm inntil 1375 liter i Q3 45 TFSIe, og 1250 liter i Sportback-utgaven.

Audi åpner for slaget av Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback TFSIe i januar.

Norske priser er klare til salgsstarten, men Audi lover at basisutgavene av de to modellene får et omfattende standardutstyr, som inkluderer blant annet LED-lykter, tosoners klimaanlegg, og fjernbetjent klimatisering.

– Audi Q3 er et svært godt alternativ for de som ønsker en kompakt-SUV med god plass. Når den nå blir tilgjengelig som ladbar hybrid, med god elektrisk rekkevidde, er det en modell som blir enda mer attraktiv, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald. A. Møller.

Powered by Labrador CMS