Jeep Wagoneer S

Første smakebit:

Her kommer Jeeps første globale elbil

Jeep har lovet oss fire nye elbiler. To av dem skal presenteres i 2024, og først ut er Wagoneer S som skal selges globalt.

Publisert Sist oppdatert

Nå har Jeep allerede sin første elbil på det norske markedet, Avanger, men denne selges ikke i Jeeps hovedmarked – USA. Det skal nykommeren Wagoneer S som vi her får et første glimt av.

Den skal i salg fra høsten i USA, og så suksessivt lanseres i andre viktige markeder verden rundt. Kanskje får vi se den hos oss i løpet av 2025?

Nye Wagoneer S er bygget som en elbil fra bunnen, basert på Stellantis’ nye STLA Large plattform. Vi loves en fullverdig Jeep med maksimal fremkommelighet, 600 hester og akselerasjon til hundre på under fire sekunder.

For å maksimere rekkevidden er Wagoneer S mer aerodynamisk perfeksjonert enn sine fossile søsken, noe vi ser tydelig i den bakoverlente grillen hvor de syv klassiske stolpene er belyst.

Villmarken kaller

Da Jeep presenterte sine offensive planer i september 2022 viste de også konseptbilen Recon som har mye til felles med Wrangler og Gladiator når det gjelder maksimal fremkommelighet og mulighet for å demontere dører og tak for å komme tett på naturen. Trolig skal også denne vises i løpet av 2024.

(saken fortsetter)

Den fjerde elbilen blir en full-size Grand Wagoneer som nok mest interessant for det amerikanske markedet.

– Nye Jeep Wagoneer S er en del av Jeep-merkets pågående elektrifisering som gjør dagens 4xe til en helelektrisk 4x4 - i jakten på merkets visjon om å oppnå frihet uten utslipp. Planen støtter fullt ut målene for netto null karbonutslipp som Stellantis har satt som mål for sin strategiske plan, Dare Forward 2030, sier PR- og informasjonsdirektør Stein Pettersen i Stellantis Norge.

Powered by Labrador CMS