Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Avenger
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Recon
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer

Jeep slår på stortromma

Jeep har i dag presentert hele fire nye elbiler som skal på markedet innen 2025. Først ut er Avenger som debuterer på Paris-utstillingen i oktober og kommer til Norge neste år.

Publisert Sist oppdatert

I dagens presentasjon viste Jeep frem to nye elbiler – Jeep Recon og en helt ny Wagoneer S – som begge vil lanseres i løpet av de nærmeste årene.

Disse to modellene kommer i tillegg til nye kompakte Jeep Avenger som vises på bilutstillingen i Paris, og introduseres i Norge tidlig neste år.

Nylig introduserte Jeep en helt ny utgave av sitt flaggskip Grand Wagoneer, og denne vil også komme i en helelektrisk utgave.

På hjemmemarkedet i USA skal Jeep selge 50 prosent elektriske biler fra 2030, mens man i Europa vil nå 100 prosent innen samme tidsrom.

Ren elbil, 100 % Jeep

Jeep Recon er bygget fra bunnen av som en 100 prosent Jeep 4x4 – en bil som skal gi eierne gleden av å kunne nyte offroadkjøring i bortimot stillhet.

Nye Jeep Recon vil kun bli levert som elbil. For å sikre unik fremkommelighet leveres den med Jeep Selec-Terrain som inkluderer e-locker aksel, beskyttelse under gulvet, tauekroker og seriøse offroadhjul.

Som vi kjenner fra Wrangler og Gladiator, vil også Recon inkludere mulighet til å kjøre uten både tak, dører og vinduer.

– Den nye helelektriske Jeep Recon har egenskaper som tar den gjennom mektige Rubicon Trail, en av de mest krevende offroadløypene i USA, før den kan kjøre til nærmeste by for å lades, sier sjefen i Jeep, Christian Meunier.

Jeep Recon vil bli vist neste år, og produksjonen starter i USA i 2024.

Helelektrisk Wagoneer

Wagoneer-familien vokser til, og med kodenavn Wagoneer S fortsetter Jeep å utvide sin elektriske tilstedeværelse i premiumklassen.

Wagoneer S kommer bare som elbil, med en rekkevidde på rundt 640 kilometer. Med 600 hester klarer den øvelsen fra stillestående til 100 kilometer i timen på rundt 3,5 sekunder.

I likhet med Recon vil også Wagoneer S vises i 2023 med produksjonsstart i 2024.

I tillegg til en helt ny Wagoneer S vil også storebror Grand Wagoneer komme i en helelektrisk versjon med 800 kilometer rekkevidde.

Først ut: Avenger

Jeep starter sin elektriske offensiv med Avenger som vises på bilutstillingen i Paris i oktober. Produksjonen starter i slutten av året. Bilen er størrelsesmessig under dagens Jeep Renegade.

Med en rekkevidde på 400 kilometer er den klasseledende på bakkeklaring og angrepsvinkler, samtidig som den ifølge Jeep har rikelig med plass til både folk og bagasje.

– Nye Avenger passer perfekt for det norske markedet. En moderne kompakt SUV som kommer til å tiltrekke seg kunder som ser etter en elektrisk bil som skiller seg ut mot dagens konkurrenter, sier Shant Håndstad, merkesjef for Jeep hos Bertel O. Steen.

Powered by Labrador CMS