Morgan - styrer gjennom trøblete tider

I nydelige Malvern har Morgan bygget biler i over hundre år. Hvordan har de klart å overleve to verdenskriger, depresjonen, oljekrisa og finanskrisen?

Publisert Sist oppdatert

- Det er stor uro i den europeiske bilindustrien for tiden, sier Charles Morgan, direktør hos Morgan.

Til tross for de store utfordringene i europeisk bilindustri, ser de britiske merkene ut til å holde seg bra. Men ingen av de store merkene er britisk-eide lenger. Amerikanske, kinesiske, indiske og tyske eiere har kontrollen på dem.

Så hva da med det merket som står igjen som hel-britisk? Et selskap som har sett opp- og nedturer i over hundre år, og som har navigert seg gjennom alle problemene?

Denne dokumentaren lar Charles Morgan og Vince Wanklin, en karosseribygger med 38 års erfaring hos Morgan, fortelle hvordan firmaet har overlevd alle disse årene.

Wanklin forteller hvordan han fikk jobb hos Morgan, til tross for at Peter Morgan, som den gang styrte Morgan, holdt på å gi ham opp når Wanklin ikke hadde førerkort. Han forteller også hvordan arbeiderne i fabrikken merket den pågående finanskrisa.

Charles Morgan forteller oss om samholdet og livsstilen rundt Morgan-bilene, hvordan de fortsatt bygger biler med tradisjonelt håndtverk kombinert med moderne teknologi og hvordan fremtiden ser ut for Morgan.

Dokumentaren har kjørebilder av en Morgan Aero Supersports kjørende gjennom åssidene i Malvern, og selvsagt mye video fra fabrikken. Interiørmontering, karosseri, sluttmontering og noen av de gamle modellene de har utstilt på fabrikken.


Videoen er også tilgjengelig i 1080-oppløsning.

Manus, regi og stemme:
Odd Erik Skavold Lystad

Kamera:
Huw Hawkins
Odd Erik Skavold Lystad

Musikk:
Paulo Ferreira: "Soulflight 2"

Powered by Labrador CMS