Eldorado for bilsportentusiaster

Nå kommer en unik mulighet for bilsportentusiaster som liker å gjenoppfriske gamle minner.

Publisert
<br>"Stinn brakke" på Lyngås i rallycrossens gullalder:<br>

"Stinn brakke" på Lyngås i rallycrossens gullalder:

TV Media og innehaver Per Broen har fulgt norsk bilsport i mer enn 30 år. Nå har han samlet det store arkivet og gjort det enkelt tilgjengelig via nye apper (App Store og Google Play) og nettside. Her finner du høydepunkter fra mer enn 30 år med norsk motorsport.

Det er en gedigen oppgave som ligger bak den nye satsingen som inneholder mer enn 600 filmer og hvor antallet øker nærmest dag for dag.

Filmer og programmer helt tilbake til 1980-tallet er digitalisert og publiseres via den nye Injection-appen og den nye hjemmesiden www.injection.no. På denne måten er historien bevart for fremtiden.

Det gjør satsningen helt unik i skandinavisk og muligens også europeisk målestokk siden TV Media har filmet og promotert norsk motorsport sammenhengende fra 80-tallet frem til i dag.

Appen er laget for å samle en rekke streaming-kanaler på ett sted slik at det blir enklere for de som ønsker å se disse historiske programmene.

– Vi har primært fokusert på motorsport, men fra i dag er også bilmagasinet KNA Hjulspinn inne i appen, og det kommer sakte og sikkert flere programmer i serien, sier TV-produsent Per Broen som eier det unike materialet gjennom selskapet TV Media Produksjon AS.

– Det enorme arkivet er i privat eie og vi mottar ikke støtte fra noen organisasjoner per i dag. Det legges ned enormt mye tid for å kunne bevare disse unike historiske programmene, så jeg håper flest mulig vi bidra gjennom å kjøpe og leie filmer, sier Broen.

– I vår nye app kan du se filmer «on demand» og du finner snarveier til vår vanlige Facebook-side og til vår Facebook live-side. I tillegg finner du link til Racing NM som vi også dekker live i 2021, en liten Webshop og link til podcasten Skjær i sjøen – en podcast for båtfolket.

Her er en oversikt over hva du kan hygge deg med:

  • Motorkanalen – Historiske TV-program fra 90-tallet og frem til cirka 1997
  • Motormagasinet – Programmer fra 1990 til 1995
  • Injection-program – TV-programmer fra 2003 til 2019
  • Helt på trynet – Crash-filmer med Eldar Vågan
  • Rallycrossaction – “The golden era” med Rallycross-EM 1978-1995
  • Rallyhistorie – Rallymaraton med lange sendinger fra en rekke løp
  • KNA Hjulspinn – Motormagasin fra 90-tallet
Powered by Labrador CMS