Neste Countryman blir tysk og elektrisk

BMW forteller at de fra 2023 legger produksjonen av neste generasjon Countryman til Leipzig. Dessuten røper de at den blir tilgjengelig som elbil.

Publisert Sist oppdatert

Fabrikken i Sachsen-regionen i det tidligere DDR blir dermed den første av gruppens fabrikker som produserer både BMW- og Mini-modeller. Og ikke nok med det, den skal også produsere både elbiler og modeller med forbrenningsmotorer.

Neste generasjon Countryman skal som dagens modell tilbys med både for- og firehjulsdrift og et utvalg effektive bensin- og dieselmotorer. Og, for første gang, som ren elbil.

Den ladbare hybrid-utgaven som har vært bestselger i Norge de siste årene er ikke nevnt i pressemeldingen, så trolig vil el-versjonen erstatte denne.

Siden åpningen i 2005 har BMW Leipzig stadig øket sin produksjonskapasitet som i dag er på over 350.000 biler i året.

Siden lanseringen i 2013 har BMW i3 vært produsert her, og i tillegg har fabrikken ansvar for 2-serie Active Tourer og den nye 1-serien som deler plattform med Mini-modellene.

I årene fremover blir det enda mer fokus på elbiler ved anlegget. BMW investerer nemlig 100 millioner euro i en ny produksjonslinje for e-drive-komponenter her, inkludert batteripakker.

Utvidelsen dekker et areal på 10.000 kvadratmeter og inneholder en automatisert prosess for å sette sammen Li-ion celler kjøpt fra underleverandører til standardiserte batterimoduler tilpasset BMW- og Mini-modeller.

Powered by Labrador CMS