Myten om den store ferietrafikken

Stor innenlandsk ferietrafikk brukes ofte som forklaring på at det går så bra på servicemarkedet.

Publisert

Dersom det virkelig har vært en voldsom vekst i innenlands bilferie-kjøring i sommer, må det i så fall ha skjedd med batterielektriske biler. Statistikken som viser salg av petroleumsprodukter, gir ingen indikasjoner på det.

I juni i år ble det solgt 100 millioner liter bilbensin og 248 millioner liter autodiesel. Tilsvarende tall i fjor var 98 og 256.

I juli var årets salg på 110 millioner liter bilbensin og 246 millioner liter autodiesel. I fjor lå de volumene på 110 og 239 millioner liter.

Med andre ord: ingen endring på bensin og en vekst på 1,9 prosent for autodiesel i forrige måned. For diesel gir lastebiler og mye annet av yrkestrafikken også utslag.

Totalt betyr det 210 millioner liter bilbensin i de to første sommermånedene – det er en vekst på 1 prosent. Autodieselsalget summeres til 494 liter, det vil si en økning på 1,9 %.

Riktignok blir bilene mer økonomiske for hvert år, men det er sannsynlig at disse tallene også er synonyme med kjørte kilometer. Noen enorm økning er derfor vanskelig å få øye på.

Powered by Labrador CMS