Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil
Volvo XC40 elbil

Nå kan du sette deg på Volvo-liste

Om noen uker skal Volvo presentere sin første elbil. Allerede i dag kan du registrere deg på interesselisten – uten å betale depositum.

Publisert Sist oppdatert

Volvos første elbil skal presenteres 16. oktober. Det er ingen overraskelse at den er basert på XC40, men for øvrig er det foreløpig sparsomt med detaljer om bilen.

Elbil-utgaven av XC40 blir ifølge Volvo en av de sikreste bilene selskapet noen gang har laget. De har jo sin nullvisjon som går ut på at fra 2020 skal ingen omkomme eller bli alvorlig skadet i en ny Volvo.

– Volvo skal presentere en rekke nyheter knyttet til helelektriske XC40 de kommende ukene. Vi åpner i dag en interesseliste på våre nettsider og anbefaler alle som er interessert i elbilen XC40 om å melde seg på den. Det er helt gratis å stå på listen og man vil få tilsendt all relevant informasjon om bilen i tiden fremover, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Interesselisten vil ligge på Volvo Cars' norske nettsider.

– Informasjon om pris, rekkevidde, batterikapasitet, salgsstart i Norge og lignende vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt. Dette vil informeres om via media, Volvos egne kanaler og til de som står på interesselisten, sier Trosby.

Ifølge Volvo skal ny design gjøre bilen sikrere

– I utviklingen av den nye elbilen har Volvo Cars’ ingeniører tatt utgangspunkt i den originale Volvo XC40, som i 2018 fikk toppscore i Euro NCAP, sier Volvo videre i sin pressemelding.

– Helelektriske XC40 skal naturligvis møte Volvo Cars’ høye sikkerhetsstandarder, men siden bilen ikke har en tradisjonell forbrenningsmotor har Volvo redesignet og forsterket karosseristrukturene i bilen.

– Uansett elektrisk motor eller forbrenningsmotor skal en bil fra Volvo være sikker. Den helelektriske versjonen av XC40 blir en av de sikreste bilene Volvo noen gang har laget, sier Malin Ekholm, som leder Volvo Cars’ sikkerhetssenter.

Hos Volvo betyr alltid en ny modell at de lanserer ny sikkerhetsteknologi – elbilutgaven av XC40 er intet unntak.

Bilen blir den første Volvo som utstyres med et helt nytt ADAS-system (Advanced Driver Assistance Systems). Den nye sensorplattformen har software som er utviklet av Zenuity, et joint-venture-selskap Volvo eier sammen med Veoneer.

Den nye ADAS-plattformen har ifølge Volvo et toppmoderne sikkerhetssystem som består av en rekke radarer, kameraer og ultrasoniske sensorer.

Siden plattformen er skalerbar kan den enkelt videreutvikles og danne fundament for en fremtidig introduksjon av selvkjørende teknologi fra Volvo.

Volvos nye elbil skal vises offentlig 16. oktober.

Powered by Labrador CMS