Ukjent hos oss, stor i mange markeder

Mitsubishi har lansert en oppdatert utgave av 7-seteren Xpander – en viktig MPV / crossover i mange raskt voksende markeder.

Publisert

Bilen debuterte på Gaikindo – Indonesias internasjonale bilutstilling. Den skal produseres hos Mitsubishi Motor Krana Yudha på Java, først for hjemmemarkedet før det etter hvert rulles ut til andre markeder i Asean-regionen.

Xpander kom første gang på markedet i Indonesia i 2017 og har etter hvert funnet veien til resten av Asean, Midtøsten, Latin-Amerika, Sør-Asia og Afrika. Sammen med Xpander Cross lansert i 2019 er den totalt solgt i rundt 372.000 eksemplarer.

Den nye modellen er oppgradert både eksteriørt og interiørt for å fremstå mer SUV-aktig, mens en ny CVT girkasse tar over for en 4-trinns automat og skal sørge for redusert forbruk. Motoren er en 1,5-liter med 105 hestekrefter.

Modellen er i dag blant Mitsubishis mest populære og viktig for selskapets tilstedeværelse i Indonesia. Med lokal produksjon bidrar de også til økt vekst i indonesisk økonomi.

Sammenlignet med forgjengeren er lengden økt med 120 mm gjennom større overheng i begge ender. Gjennom å heve bilen er bakkeklaringen økt til mellom 220 og 225 millimeter avhengig av variant.

For Norge er det langt mer interessant å få flere detaljer om neste generasjon Outlander som så langt kun er lansert med bensinmotorer i utvalgte markeder.

Powered by Labrador CMS