Nå blir RAV4 hybrid

Toyota RAV4 lanseres neste uke som hybrid-modell.

Publisert Sist oppdatert

Neste uke lanserer Toyota sin hybrid-variant av Toyota RAV4. Den eneste informasjonen vi har fått om Norges-lansering er «i begynnelsen av 2016».

Hvilken drivlinje som befinner seg i bilen sies det ingenting om, men det er vel naturlig å se for seg at Lexus NX300h-pakka også blir å finne i RAV4. De to bilene er tross alt bygd rundt samme plattform, så rent teknisk burde det ikke være noe i veien for en slik løsning.

Det vil i så fall bety 197 hestekrefter til sammen, fra en 2,5-liters bensinmotor foran og en el-motor bak. Det gjør også at firehjulsdriften er på plass.

Dette er riktignok ikke den første hybrid-SUVen med Toyota-logo. I USA har Toyota for eksempel solgt Highlander hybrid i mange år.

Men her på berget er vi ikke vant med Highlander – den har tross alt aldri vært offisielt importert hit. Et par bruktimporterte modeller funnet veien over dammen, men noe vanlig syn er absolutt ikke bilen.

Teaser-bildet Toyota har sluppet av RAV4 hybrid viser at baklyktene får en liten oppdatering – kanskje betyr det at RAV4 generelt får en facelift også. Det passer bra med vanlige modellsykluser; dagens RAV4 kom i 2012.

RAV4 hybrid skal avdukes «på ordentlig» under New York-utstillingen neste uke.

Powered by Labrador CMS