Skoda : – Det blir en tøff start på sesongen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
– Det blir en tøff start på sesongen
Ole Christian Veiby innleder en ny rallysesong med ærverdige Rallye Monte-Carlo. Han kjører dette løpet for tredje gang i karrieren, og forventer at det blir en utfordrende start på sesongen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Rallytalentet fra Kongsvinger går en veldig spennende sesong i møte som fabrikkfører for Skoda Motorsport. Sesongens viktigste og store mål er WRC2-mesterskapet. Men i helgens Rallye Monte-Carlo kjører han ikke for VM-poeng.

– Dette løpet er nesten vanskeligere og mer uforutsigbart enn sitt rykte. Og det sier egentlig alt. På en og samme etappe kan vi oppleve tørr asfalt, partier med snø og blank is. Erfaring er utrolig viktig i Monte. Jeg har kjørt løpet to ganger tidligere, og deltok på gjennomkjøringen i fjor. Likevel kjenner jeg litt på usikkerheten som kommer til å møte oss, sier han.

21-åringen fra Kongsvinger har med seg Stig Rune Skjærmoen fra Elverum i kartleserstolen. De kjører en Skoda Fabia R5, som i dette løpet driftes av Wevers, med støtte fra Skoda Motorsport. De har gjennomført to gode testdager på tre forskjellige veier.

– Testen var veldig verdifull, og vi fikk testet under tilsvarende forhold som venter oss. Jeg føler vi er så bra forberedt som vi kan være før det heler braker løs med en over tre mil lang etappe i mørket torsdag kveld, sier han.

For tre år siden debuterte Veiby i Rallye Monte-Carlo med tredjeplass i WRC3-klassen, mens han for to år siden like godt vant samme klasse. I år kjører han for første gang i WRC2-klassen i Monte.

– Det er et spesielt og krevende løp som krever mye erfaring for å gjøre det bra. For oss handler det om å lære så mye som mulig, og ta oss gjennom og fullføre løpet. Den som fullfører uten uhell, gjør det som regel veldig bra. Det handler også om å være smart og treffe med dekkvalgene – noe som er svært viktig her, forteller han.

Han har et eget «ice-note crew» som vil komme med viktig informasjon med tanke på å velge riktige dekk.

– De kjører gjennom etappene et par timer før vi skal kjøre, og tilbakemeldinger fra dem om hvordan veiene er, er med på å avgjøre dekkvalgene, forklarer han.

Selv om Ole ikke fokuserer på annet enn å fullføre løpet og høste erfaring, så innrømmer Skoda-føreren at han har lyst til å vise seg frem på enkelte etapper.

– Det er noen tørre og fine asfaltetapper hvor det går an å pushe. Jeg har tenkt til å velge meg noen etapper hvor jeg skal prøve å kjøre fort. Men det viktigste er som sagt å fullføre, poengterer han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: