Nissan Qashqai

Facelift:

Nissan oppgraderer Qashqai

Tiden er inne for en midtlivs oppgradering av Nissan Qashqai som har vært på markedet i tre år. Bilen selger fortsatt bra i Europa, men sliter i elbil-fokuserte Norge.

Publisert

Qashqai er en av Nissans viktigste modeller og er solgt i mer enn 350.000 eksemplarer i Europa siden generasjonsskiftet. I Norge er salget imidlertid begrenset. Hittil i år er det registrert 30 nye Qashqai mens totalen i fjor endte på 74 biler ifølge OFV.

Nå får bilen et ansiktsløft og teknologiske oppdateringer. Produksjonen av den oppdaterte versjonen er straks i gang ved Nissans fabrikk i Sunderland, England. Herfra har det blitt levert over 1,3 millioner eksemplarer av Qashqai siden introduksjonen av første generasjon i 2007.

Oppfrisket design

Kosmetisk skjer de største endringene i bilens front med ny grill og nye lykter som skal gi et mer dynamisk uttrykk. Frontlyktene er utstyrt med en adaptiv fjernlysmodul som suppleres av en smalere enhet som gir en bredere fordeling av lysstrålen.

Støtfangerne er nydesignede og kan leveres i sort høyglans eller i samme farge som bilens karosseri på den nye N-Design utstyrsversjonen.

18-tommers felger er standard på Qashqai på mellomste utstyrsnivå, mens de høyere utstyrsvarianter har 19- eller 20-tommere.

En ny tilføyelse i modellprogrammet er utstyrsversjonen N-Design. Den skal appellere til Qashqai-kunder som ønsker en noe mer iøynefallende modell. Utvendig er de nederste delene av karosseriet og hjulbuene karosserifargede og modellen kommer med unike og helt nye 20-tommere.

Qashqai får også ny interiørbelysning og LED-lys i hekken på noen av modellene.

(saken fortsetter)

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai
Nissan Qashqai

Omfattende teknologiutvikling

Nissan ønsker å tilby viktig sikkerhetsutstyr til folk flest, ikke bare i de mest påkostede utstyrsvariantene, og dette har ifølge produsenten gjort Qashqai mer intuitiv og tryggere å kjøre.

En av de mest anvendte funksjonene i Qashqai har blitt markant oppgradert; Around View Monitor er en signaturteknologi for Nissan som går helt tilbake til 2007. Når bilen settes i revers, kombineres fire eksterne kameraer og gir en oversikt i fugleperspektiv.

Systemet er nå utstyrt med en 3D-funksjon som gir føreren mulighet for å se bilen ovenfra og velge en av åtte ulike kameravinkler for å visualisere bilen forfra, bakfra, fra sidene eller hjørnene.

Systemet samarbeider med Nissans Moving Object Detection-system, som sender ut en varsellyd når det registrerer et objekt som beveger seg i nærheten av bilen. AVM gir blant annet veldig god bistand til føreren i trange parkeringshus.

Avanserte førerassistenter

Utvalget av førerassistentsystemer er kraftig oppgradert. Den automatiske nødbrems-funksjonen er omkalibrert for hurtigere reaksjon for å hindre en mulig kollisjon med harde og myke trafikanter. Den automatiske filholderen aktiveres automatisk når bilen startes og gir en vibrasjon i rattet når systemet registrerer at bilen er for nær midtlinjen eller siden av veien.

Det intelligente hastighetssystemet hjelper føreren med å tilpasse seg til gjeldende hastighetsgrense ved at et kamera leser veiskilt kombinert med bruk av GPS-data.

Google innebygget

Den oppdaterte Qashqai er første bil i Nissans modellprogram med Google innebygget. Det inkluderer Google Maps der føreren kan logge seg på og få tilgang til favorittstedene og interessepunktene sine med en personlig Google-konto. Over-the-air oppdateringer (OTA) sikrer at kartinformasjonen alltid er oppdatert.

– Prisene på den nye versjonen av Qashqai er ikke klare ennå, så det kommer vil tilbake til senere, sier Kommunikasjonssjef Stian Thrane i en kommentar. 

Ifølge vår lanseringskalender er nye Qashqai på plass hos forhandlerne i juni.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS