Opel-sjef Florian Huettl poserer med nye Opel Grandland

Første bilder:

Elektrisk Grandland får lang rekkevidde

Opel gir oss nå de første bildene av neste generasjon Grandland – en praktisk familiebil med rekkevidde på inntil 700 kilometer.

Publisert

– Godt lys er en viktig del av identiteten til Opel, og med Intelli-Lux Pixel HD sørger over 50.000 individuelle LED-elementer for klasseledende lys, perfekt for en mørk norsk vinter, sier Opel i en pressemelding.

– Nye Grandland er en milepæl for Opel. Den er designet og utviklet i Rüsselsheim, og bygges i Eisenach. Den vil ta plass i det viktige C-SUV-segmentet, og vil sammen med nye Astra Electric og den kommende B-SUV-en Frontera komplettere det elektriske modellutvalget til Opel i Norge, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Opptil 700 kilometer rekkevidde

STLA Medium-plattformen gir plass til en batteripakke på hele 98 kWt, noe som gir nye Opel Grandland en potensiell rekkevidde på opptil 700 kilometer.

For å kombinere komfort og sportslighet, er Grandland utstyrt med støtdempere som har frekvensselektiv demping (FSD). Avhengig av situasjonen, veiforhold og kjørestil, gjør dette at du kan kombinere komfort ved ujevnt underlag, med stabilitet ved bremsing, gjennom svinger og ved høye hastigheter som på Autobahn. I tillegg er nye Opel Grandland selvsagt utstyrt med det nyeste innenfor førerstøttesystemer.

Større og smartere

Den nye STLA Medium-plattformen, som etter hvert danner grunnlag for en rekke nye modeller fra Stellantis-familien, har gitt designerne muligheten til å utforme en helt ny og større Grandland sammenlignet med forgjengeren.

Med målene på 465 x 191 x 166 centimeter, er den 17,3 centimeter lengre, 1,9 centimeter høyere og 6,4 centimeter bredere enn forgjengeren. Innvendig kan både fører og passasjerer nyte godt av at Grandland har vokst betydelig.

Interiørutformingen følger et horisontalt tema, med linjer som strekker seg over instrumentpanelet og inn i ventilasjonen som er plassert i dørene. Dette bidrar ifølge produsenten til å skape en følelse av bredde og romslighet, mens den mer førerorienterte 16-tommers sentralskjermen og den høye midtkonsollen gir en sportslig følelse.

(saken fortsetter)

Chief engineer Dirk Kaminski, Fabrikksjef Eisenach, Jörg Escher, og Opel CEO Florian Huettl med nye Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Ny Opel Granland
Verdenspremiere på Opel-fabrikken i Eisenach

Førertilpasset

Opel fortsetter å sørge for å tilpasse den informasjonen som er nødvendig for sjåføren til enhver tid. Føreren får all nødvendig informasjon gjennom en kombinasjon av førerdisplay og et nytt head-up-display.

Hun eller han kan også, manuelt eller automatisk, aktivere Pure-modus. Dette reduserer innholdet på førerdisplayet, head-up-displayet og hovedskjermen, noe som sikrer enda mindre distraksjon når man kjører om natten, eller i regn. Som alltid kan ofte brukte innstillinger som klimakontroll også betjenes intuitivt via fysiske knapper.

Opels kjente AGR-seter har i tillegg til uttrekkbar lårstøtte også justerbar sidestøtte, samt varme, ventilasjon og massasje for føreren. I baksetet kan passasjerene nyte godt av 20 millimeter mer benplass.

Familievennlig

Nye Opel Grandland har fokus på innvendig plass. En av de nye innovasjonene er Pixel Box. Med et opplyst og gjennomsiktig glass er den trådløse smarttelefonladeren plassert slik at enheter kan lades mens de oppbevares trygt.

Totalt tilbyr nye Grandland over 35 liter oppbevaringsrom i interiøret – fra Pixel Box og telefonlommene på forseteryggene, til det store oppbevaringsrommet under midtkonsollen som også rommer et 12V-uttak.

Akselavstanden på hele 278,4 centimeter, og en bratt vinkel på bakluken, gir svært god plass både til passasjerer og bagasje. Baksetene kan legges ned 40:20:40 med en total lastekapasitet på 1.641 liter.

Nye Opel Grandland er ventet til Norge mot slutten av året.

Flere nyheter fra Stellantis:

Powered by Labrador CMS