Ny rekord i NM-titler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny rekord i NM-titler
Anders Grøndal tok sitt femtende NM-gull under norgesmesterskapet i bakkeløp som gikk på OL-arenaen til bob- og akebakken ved Hunderfossen i helgen. Dermed er han en unik samling med NM-titler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

To NM-runder ble avviklet over to dager, med tre omganger hver dag. Grøndal konkurrerte i den råeste klassen med firehjulsdrevne rally- og rallycrossbiler. For anledningen i lånt Ford Fiesta WRC Valvoline.

Alt fra første omgang lørdag satte Anders standarden og var overlegent raskeste bil, nesten to sekunder foran nummer to.

Da skjønte teamet at det egentlig bare var uhell som kunne komme i veien for NM-gull nummer 15. Anders vant også de to siste omgangene med god margin. Ny bakkerekord ble det også. Han hadde følgelig en klar ledelse etter første dag.

På andre dag fortsatte Grøndal i enda større tempo da bakken også ble raskere og raskere, så det ble nok en gang nye bakkerekorder. To småfeil forhindret enda bedre bakkerekord. Allikevel var drammenseren total raskest i den omgangen.

– Det var deilig å ha gode marginer fra starten av, slik at jeg slapp å gi 110%, sier Anders og var glad han slapp å kjøre helt på grensen i en lånt bil.

Anders Grøndals NM-gull fordeler seg mellom rally og bakkeløp. I tillegg til 15 NM-gull har han 4 sølv og 3 bronse. Altså 22 NM-medaljer som alle er tatt i den største klassen for firehjulsdrevne biler.

Neste løp for Anders er NM-runden Rally Sørland som går alt neste helg. Der skal han forsvare fjorårets seier.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: