Sportslige og praktiske

På jakt etter en praktisk bil med sportslig legning? Aldri har du hatt mer å velge blant. Vi har kjørt seks sedaner med sportslig karakter – noen har ytelser som går utenpå mange rendyrkede sportsbiler.

Publisert

Først publisert i BIL 8 - 2000.

Mondeo ST200 – 9-3 Viggen – Accord 2.2R – Impreza GT Turbo – Toledo V5 – Alfa 156 Selespeed

Det er nok av sportslige biler å velge blant, men de fleste vil gjerne ha mulighet til å frakte mer enn bare seg selv og en passasjer. Da faller de fleste kupé-modeller bort. Men fortvil ikke: det er nok av rommelige og praktiske biler som med sportslige kjøreytelser.

Vi har kjørt et knippe bestående av fem sedaner og en kombikupé som vi forventet skulle gi sportbilassosiasjoner til tross for god plass og praktiske løsninger og noenlunde overkommelige priser. Impreza GT Turbo, Accord 2.2R, Mondeo ST200 og 9-3 Viggen har alle motorer som gir sportsbilprestasjoner og kjøreegenskaper som matcher. De var derfor selvskrevne i denne testen. Alfa 156 Selespeed og Toledo V5 er noe mer sedate. Alfas biler har tradisjonelt en sportslig karakter, og en toliter med 155 hk burde være tilstrekkelig til å gi følelsen av å kjøre sportsbil. Seat vil gjerne at deres biler skal fremstå som karaktersterke og med adresse til et ungdommelig publikum. Toledo V5 med 150 hk fra en 2,3-liters V5-motor passet derfor naturlig inn i vår test.

LES VIDERE:
- Subaru Impreza- Alfa Romeo 156
- Seat Toledo
- Ford Mondeo
- Honda Accord- Saab 9-3
- Konklusjon
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS