Audi A3 1,9 TDIe
Audi A3 1,9 TDIe
Audi A3 1,9 TDIe
Audi A3 1,9 TDIe

Audi, tilbake til start

For et par år siden hadde Audi en glimrende bil med et forbruk på 0,36. Nå stråler de over sin Leipzig-debutant som klarer 0,45.

Publisert Sist oppdatert

Alle bilfabrikker som har slaktet noe så bra som Audi A2, har et lite problem med sin troverdighet når de prater miljø. Det er ikke så mange månedene siden den forsvant fordi ”folk ville ikke ha den”. Til gjengjeld fikk vi Q7.

Men nå har endelig Audi kommet med noe de igjen presenterer som sitt miljø-alibi. ”Klarerer 120 gram”, slår bannerne fatt – og 120 g/km CO2 er jo nettopp det magiske målet som EU har reist for de europeiske bilprodusentene.

Nå er det ikke noen ny modell, eller en oppgradert A2, vil snakker om. Men noe såpass enkelt som en modifisert A3. Midt oppi Volkswagen-gruppens Bluetec-styr dukket denne bilen opp på bilutstillingen i Leipzig denne helgen.

Det er en A3 Sportback 1,9 TDIe der det er foretatt noen enkle grep. En lenger utveksling i kraftoverføringen samt en ny elektronisk motorkontroll-enhet som gir maskinen inspirasjon til å trekke noe den egentlig ikke var konstruert for å trekke.

Etter spesifikasjonene å dømme er det som om bilen hele tiden kjører på et høyere gir enn det som er naturlig for den. Det skal bli spennende å prøve om dette er like kjørbart som for eksempel en A2 1,2 TDI 3L (som vel må være tidendes bruktimportkandidat akkurat nå?).

Dette er vår forbruks-konge, sa Audi-Tysklands salgssjef Jörg Felske da han presenterte bilen. Da vil jeg påstå at A2 fremdeles er forbruks-drømmen.

Powered by Labrador CMS