Audi A6 er Folkets favorittbil

Gjennom syv dager har 52.000 unike brukere stemt i kåringen "Folkets Favorittbil 2011". På toppen står Audi A6.

Publisert Sist oppdatert

Bil-redaktør Stein Pettersen og VG-journalist Øystein Larsen-Vonstett overrekker det synlige beviset for at Audi A6 er ”Folkets Favorittbil 2011 til informasjonsansvarlig Marius Tegneby hos Audi-importøren Harald A. Møller. Foto: Jan Petter Lynau

På syv dager har 52 000 unike brukere stemt i kåringen Folkets Favorittbil 2011 blant 25 nyheter som har kommet på norske skilter det siste året.

Konkurransen som startet forrige søndag har fått bred plass i VG, VG Nett, E 24 og BilNorge.no.

Resultatet understreker stasjonsvognens sterke posisjon i det norske markedet.

– Det varmer ekstra når leserne stemmer frem bilen som sin favoritt. Det at den nye generasjonen Audi A6 vinner en slik kåring, hvor publikum bestemmer, viser at modellen har egenskaper som verdsettes høyt, sier en strålende fornøyd informasjonsansvarlig for merket, Marius Tegneby.

Bil og BilNorge.no har sammen med VG og økonominettstedet E24 arrangert kåringen Folkets Favorittbil 2011.

En jury satt ned av de tre redaksjonene plukket ut de 25 nye lanseringene mellom november i fjor og november i år som vi mente er blant de som fortjener hedersbetegnelsen.

Deretter var det folkets stemme som avgjorde.

På plassene etter Audi A6 følger to andre biler som også hører hjemme i den litt dyrere prisklassen: BMW 1-serie og den rykende ferske Range Rover Evoque.

Norge er et land der premiumbiler står for en høy andel av bilsalget – og kåringen avspeiler nok også dette.

Mye for mindre
Den skamroste Ford Focus har tydeligvis også gjort godt inntrykk. Det er nemlig bilen i den litt rimeligere prisklassen som hevder seg best i kåringen.

Kombinasjonen av førerstøttesystemer i luksusbilklassen, gode priser og fantastiske kjøreegenskaper er blant de mange lovordene nykommeren har høstet.

Bil testet fire kompakte stasjonsvogner tidligere i år – og konstaterte at dette er biler som gir svært mye bil for mindre penger.

De mye omtalte elbilene, Mitsubishi i-Miev og Nissan Leaf skaper derimot lite entusiasme ute hos folk. De kommer på henholdsvis 18. og 20. plass i kåringen.

Kanskje kan vi tolke det dit hen at elbilentusiastene er mer opptatt av el enn bil?

Her er hele resultatlisten:

Powered by Labrador CMS