Audi A6: Drømmebilen er Diesel Avant Quattro

Ny Audi A6 ble lansert i 1997 – stasjonsvogna kom et halvt år senere. Og bilen ble virkelig en hit på det norske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 11 - 2004.

Audi har vært utrolig dyktige til å bygge opp sitt image og Audi A6 har vært meget viktig bidragsyter.

Audi A6 fra perioden 1997 fram til ny modell i år er gode kvalitetsbiler. Kjent for strålende komfort og kjørekomfort. Men bilene er dyre å eie. Kostbar service og vedlikehold da nesten alt arbeid må utføres på merkeverksteder.

Suverent mest ettertraktet brukt er biler med TDi-motor. Om den også er kombinert med firehjulstrekk (quattro) og bilen er en stasjonsvogn (Avant) – så er det en riktig innertier. Det beste kjøpet er derfor en Audi A6 TDi Avant quattro – helst produsert etter 1998. Det har nemlig vært en del feil med elektronikken på de første bilene fabrikken leverte av den nye serien.

Pass på
Det har vært (og er fortsatt) en stor import av brukte Audi A6 fra utlandet. Mange er av meget god kvalitet og gir mye bil for pengene. Men sjekk nøye kvaliteten på bruktimportbiler. Det gjelder særlig bilens kilometerstand. Krev at bilens servicehefte legges fram og det er mulig
via Audis datanett å finne bilens historie. Sjekk også bilens historie i Norge – og jakt da særlig elektronikken. Audi har slitt en del med dette viktige utstyret – og det har vært til tider ujevn kvalitet.

Priser og tilbud
Det er meget stort utvalg brukte Audi A6 – så det er bare å velge og vrake. Det er meget store prisforskjeller etter motor og utstyr. På www.bilnorge.no er det flere hundre biler til salgs – i alle landsdeler. Merkeforhandlere har stort utvalg. For en bil fra 1998 ligger prisene på fra kr 180.000 for en sedan med forhjulstrekk, til kr 250.000 for en TDi Avant med quattro. Stasjonsvogna koster minst 10.000 kroner mer enn sedan. For 1999-modell starter prisene på rundt kr 210.000 – mens det er rundt 25.000 kroners sprang opp til årgang 2000. Men husk at en ny Audi A6 i dag har en startpris på kr 450.000 – så det er mulig å finne en strålende bil til halve prisen!

Sjekkliste

Powered by Labrador CMS