Ferrari : Fremtidsvisjon for Ferrari - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Fremtidsvisjon for Ferrari
Heldigvis valgte juryen, i motsetning til publikum, noe fremtidsrettet i Ferraris designkonkurranse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Vi har fortalt om Ferraris designkonkurranse

 og kanskje gjorde du som vi foreslo og deltok i publikumsavstemningen?

Nå er resultatene klare, og en ting er helt sikkert: juryen bøyde seg ikke for folkemeningen. Vinneren ble bare nummer fire hos publikum, og publikumsfavoritten måtte nøye seg med hederlig omtale og en slags tredjeplass.

Se stort bildegalleri fra konkurransen

Her var det tre franske og tre belgiske studenter fra ISD-Rubica i Valenciennes som kom med det forslaget juryen ga førstepremien til.

Lite typisk
Manifesto het det, og er et av de få som ikke er typisk Ferrari-aggressivt med enorme kurver og luftåpninger. Det er såpass avslepet at det faktisk er spor av den opprinnelige Stratos i dette forslaget.

Men jeg skjønner godt at dette ikke var publikumsfavoritten, du skal være ganske godt trenet i å se konsepter for å kunne plassere denne 25 år inn i fremtiden.

Til gjengjeld var jo mange av publikumsfavorittene av den typen at de godt kunne blitt produsert om tre år og vi hadde alle nikket og vært enige i at det var en «ekte» Ferrari.

Honnør til juryen, med andre ord, som klarte å se virkelig fremover.

(saken fortsetter)

Ikke lettlest
Sølvvinneren kom fra høyskolen i Pforzheim, og var en design som i første rekke konsentrerte seg om fører- og passasjerplass. Den var såpass vanskelig å tolke at den endte nest sist under publikumsavstemningen.

Det skjønner jeg egentlig godt, for den var enda vanskeligere å tolke, men når man ser nøye på den er det opplagt at Roman Egorov, som var alene om denne, virkelig har satt seg ned og jobbet.

Tredjeplassen, De Esfera hadde de døpt den, de tre studentene fra Hongik universitetet i Seoul, var derimot ganske ned på jorden. På den måten at den hadde mye mer 2020 enn 2040 i seg.

Men var egentlig såpass annerledes, at det var spennende at juryen sa tja til den og at det ble full applaus fra publikum.

Se for eksempel den tunge hekken når man ser forslaget i profil. Jeg håper da ikke det er fremtidens Ferrari.

Men så var det det med smak og behag selvfølgelig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: